Jandarma Genel Komutanlığı Teknik İstihbarat Daire Başkanı Kurmay Albay Fuat Güney, jandarma istihbaratının şu an itibarıyla 5 bin 475 aboneyi dinlediğini açıkladı. TBMM Telekulak Araştırma Komisyonu’nun gizli gerçekleştirdiği toplantıda emniyet temsilcisi Aktepe’nin açıklamaları resmi tutanaklara özetle şöyle yansıdı:
-  SORUNLAR?VAR?AMA:?Bu işin bize bakan yönüyle, yasa dışı anlamda yapılabilmesi mümkün değil ama kamuoyunda her hususta bir şekilde suçlanma gündeme gelebiliyor. Dinlemede sorunlar var tamam, biliyoruz, ama bu sorunlara bizim neden olamayacağımızı anlatmaya çalıştım.
-  İKİ TEFTİŞ: Biz, 2006’da ve 2010’da iki defa teftiş geçirdik. İşlemlerin hukuksuzluğu çerçevesinde yansıyan hiçbir husus yok. Yasadışılık olursa 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası var.
-  EL KAİDE OPERASYONU: 2001’de 20 kişilik bir grup, ülkemizden gidiyor Afganistan’da silahlı eğitim alıyor. Ve 2008’de eylem kararı alıyorlar. Bakın, eylem kararı alınıyor ve eylem kararı alındıktan hemen sonra örgüte operasyon düzenlendi. 17 örgüt mensubu yakalandı ve tutuklandı.

Jandarma: Araçlar bizde değil
Jandarma Kurmay Albay Güney’in açıklamaları ise resmi tutanaklara şöyle yansıdı:
-  ADLİ 2 BİN ABONE: Şu anda 2 bin 597 abonenin takibi yapılmaktadır adli, toplam 5 bin 475 abone takibi yapılmaktadır.
-  ARAÇLAR BİZDE YOK: (Türkiye’de var olan teknik takip araçlarının basında 11 ya da 13 olarak söyleniyor, ne kadarı şu anda MİT, emniyet, jandarmanın elinde? sorusu üzerine): Jandarmada observasyon aracı yoktur.

 

Suriye mücavir alanımız
Türkiye’ye mücavir alanlarda son dönemde yaşanan gelişmelerin muhtelif boyutlarıyla değerlendirildiği ifade edilen bildiride, Suriye’deki iç çatışma konusunda şöyle denildi:
“Suriye’de devam eden sorunların, ülkemizin yanı sıra bölgenin güvenlik ve istikrarına yönelik etkileri ele alınmış, ihtilafın halkın meşru talep ve beklentileri doğrultusunda kısa zamanda sonuçlandırılmasına matuf uluslararası çabalarda gelinen aşama gözden geçirilmiştir. Ayrıca ülkemizdeki barınma merkezlerinde misafir edilen ve sayıları 180 bini aşan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar da görüşülmüştür.”
Bildiride, Arap Baharı yaşanan ülkelerdeki gelişmeler ile Irak’taki siyasi sıkıntıların da toplantıda ele alındığı kaydedildi.

İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları


Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/5475-kisi-dinleniyor/siyaset/siyasetdetay/27.02.2013/1673928/default.htm



Etiketler: TBMM , Türkiye , Arap , Afganistan , Suriye , telekulak , çatışma , El Kaide , Jandarma Genel Komutanlığı , Irak , hapis cezası , 2010 , Grup , olursa