81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi
HSYK, eski 3. Daire Başkanı Ahmet Hamsici tarafından sümenaltı edildiği iddia edilen şikayetlerle ilgili kolları sıvadı.


 

HAKİMLER VE SAVCILAR ARTIK DİKKAT ETSİNLER!
HSYK HİÇ BİR ŞİKAYETİ ATLATMIYOR  SÜMENALTI ETMİYOR

HSYK 3. Dairesi ilk olarak 17-25 Aralık operasyonları için düğmeye basan Cumhuriyet Savcıları Celal Kara, Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç hakkındaki şikayetleri görüştü. Daire, 4 savcı hakkında soruşturma başlatılması talepli yazısını HSYK 2. Dairesi’ne gönderdi.

SÜMEN ALTI DOSYALARI RAFLARDAN İNDİRİLDİ

Soruşturmalar sonuçlanana kadar 4 savcının açığa alınmaları talebini değerlendiren HSYK 2. Dairesi’nin söz konusu 4 isim hakkında görevden uzaklaştırma talebini önümüzdeki günlerde karara bağlaması bekleniyor. 12 Ekim’de göreve başlayan HSYK, eski kurulun kendilerine yakın isimlerle ilgili yıllarca sümenaltı ettiği iddia edilen dosyalar raflardan indirdi. Hakim ve savcılar hakkındaki şikayetleri karara bağlayan HSYK 3. Dairesi ilk olarak, 17-25 Aralık darbe girişiminin baş aktörleri Cumhuriyet Savcıları Zekariya Öz, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve Muammer Akkaş hakkındaki dosyaları inceledi.

4 SAVCIYA İHRAÇ İSTENDİ, MAL VARLIKLARIDA İNCELENECEK

3. Daire daha önce 4 savcı hakkında inceleme izni vererek, haklarındaki iddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirmişti. Müfettişlerin, ‘soruşturma’ talebiyle hazırladığı raporda, 4 savcının ‘Kusurlu, uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleğin şeref ve nüfuzuna ve saygınlığına zarar verdikleri’ belirtildi. Raporda ayrıca, 4 savcının meslekten ihracına karar verilmesini de talep edildi.

SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

4 savcı hakkında hazırladığı raporu inceleyen HSYK 3. Dairesi, 4 savcının hakkındaki inceleme kararını soruşturmaya dönüştürülmesine karar verdi. 3. Daire, kararın ardından savcılar hakkında soruşturma başlatılması talepli yazısını HSYK 2. Dairesi’ne gönderdi. HSYK 3. Daire ayrıca, Öz, Akkaş, Kara ve Yüzgeç’in soruşturmanın selameti açısından soruşturma tamamlanana kadar görevden uzaklaştırılmalarını da talep etti.

MESLEKTEN ÇIKARILMA GELECEK, AVUKATLIK BİLE YAPAMAYACAKLAR

2. Daire’nin 4 savcı hakkındaki görevden uzaklaştırma talebini önümüzdeki günlerde karara bağlaması bekleniyor. 2. Daire, darbe komplosunun mimarları hakkında soruşturmayı sonlandırdıktan sonra ise söz konusu 4 isme, uyarma, aylıktan kesme, kınama, kademe ilerlemesini durdurma, derece yükselmesini durdurma, yer değiştirme ve meslekten çıkarma gibi cezalardan birini verebilecek. 

O SAVCILARIN DOSYALARI ÇOK KABARIK

Görevden uzaklaştırılması talep edilen Muammer Akkaş, hükümeti hedef alan 25 Aralık darbe girişimi operasyonu için düğmeye basmış, ancak soruşturma dosyası elinden alınmıştı. Akkaş, daha sonra hukuk kurallarının dışına çıkarak Çağlayan Adliyesi’nde bildiri dağıtarak şov yapmıştı. Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz ise işadamı Ali Ağaoğlu’nun parasıyla Dubai’de tatil yapması ve her gün attığı siyasi içerikli tweetlerle gündeme gelmişti. 18 Aralık’ta Emniyet Müdürlüğü’ne giderek oradaki kolluk görevlilerini tehdit ettiği, Fatih Belediyesi’ni baskı altına almaya çalıştığı belirtilen Öz hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ve tehdit gerekçesiyle kamu davası açılmıştı. Müfettişlerin hazırladığı raporda, Savcı Celal Kara’nın 17 Aralık darbe girişimi sırasında gözaltına aldığı kişilere savunma hakkı vermediği belirtilirken,  Savcı Yüzgeç’in de 17 Aralık darbe girişiminde, somut bilgi ve belge olmadan gözaltı işlemi uyguladığı, mal varlıklarına el koyduğu ifade ediliyor.