İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yayınladığı yeni bir yazı ile 1950 yılında doğan öğretmenlerin zorunlu olarak emekliye ayrılmasını istedi.




Tüm illerin müdürlüklerine gönderilen yazıda Emekli Sandığı kanunun ilgili 40. ve 105. maddelerine dayanarak İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce 24 Aralık tarihinde yayınlandı. Böylece İl Milli Eğitim Müdürlükleri (MEM), tarafından ise gerekli çalışmalar ve tespitler başlatılmış olup, bu tarihte ve öncesinde doğan öğretmenler zorunlu olarak emekli edilecek. Bu neticede bu sınırlar içerisinde kalan öğretmenlerin emeklilik işleri başlatılmış olup, ilerleyen günler içerisinde bilgilendirmeler ulaşılacaktır. 


Bunun yanı sıra ilgili yazılı açıklamada doğum tarihi sadece yıl olarak yazanlar için ise gönderilen yazıda Temmuz ayının ilk gününün esas alınacağı bilgisine yer verilmiştir. Zorunlu olarak 65 yaşını dolduranların emekli edildiği rutin bir işlem olan, re'sen (kendiliğinden) emeklilik için MEB yeni yılın ilk anından itibaren ilgili personellerin belirlenmesini ve işlemlerinin başlatılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın İllere Gönderdiği Yazı