Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren  6411 sayılı Yasa’nın, hükümlülerin denetimli serbestliği için aranan ”açık ceza  infaz kurumunda cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçirme” şartını askıya  almasıyla Kozan M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nin açık kısmında kalan 65  hükümlünün tahliyesi başladı.
         Yasanın yürürlüğe girmesiyle Kozan M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nin açık  bölümünde kalan 65 hükümlü tahliye talebiyle İnfaz Hakimliği’ne başvurdu.
         Dosyaları incelemeye alınan hükümlülerden durumu yeni düzenlemeye uyan  hükümlüler, denetimli serbestlik koşuluyla salıverilmeye başlandı.
         Bu sırada, cezaevi önünde yakınlarının tahliye olmasını heyecanla  bekleyen bazı aileler, davul zurna eşliğinde çiftetelli oynadı.
         Tahliye olan yakınlarını oynayarak karşılayan vatandaşlar, hükümet  yetkililerine düzenleme için teşekkür etti.
         Bazı hükümlü yakınları da cezaevi dışında bekleyenlere şeker ve lokum  dağıttı.
         Tahliye olan hükümlülerden İsa Bilgi, cezaevinden çıkışında gazetecilere  yaptığı açıklamada, dışarıda olmanın mutluluğunu, yakınlarına kavuşmanın  heyecanını yaşadığını söyledi.
         Hükümlülerden Ahmet Dağlı da çok mutlu olduğunu belirterek, cezaevinde  kalan arkadaşlarının da bir an önce hürriyetine kavuşmasını diledi.

Bursa E Tipi Açık ve Gemlik Açık cezaevlerindeki 80 tutuklunun tahliye edildiği bildirildi. Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Bursa'daki cezaevlerinde tahliyeler başladı. Yasa kapsamında Bursa E Tipi Açık ve Gemlik Açık cezaevlerindeki 80 hükümlü tahliye edildi. İyi halli mahkumların dosyaları infaz hakimleri tarafından tek tek inceleniyor. Bursa'da yaklaşık 550 hükümlünün yasadan yararlanacağı belirtiliyor.

Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliyeler başladı. Yasayla birlikte Sivas'ta 140'ı erkek 81'i kadın olmak üzere toplam 221 hükümlü tahliye olacak. Tahliye olmanın mutluluğunu yaşayan hükümlüler cezaevi nizamiyesinden dışarı adım atar atmaz, yakınları ile özgürlüğe kavuşmanın mutluluklarını paylaştı. Bazı mahkum yakınları ise tahliye haberinin üzerine saatler öncesinden Açık Ceza İnfaz kurumu önüne gelerek bekledi. Çeşitli suçlardan hükümlü olan kadın ve erkek mahkumlar da uzun yıllardır cezaevinde yattıklarını, artık hür olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yasayı düzenleyenlere teşekkür etti. Kanun kapsamında Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan 81'i kadın olmak üzere 221 hükümlünün tahliye edileceği belirtildi.

Adıyaman Açık Cezaevinde tahliyeler başladı. Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Adıyaman Açık Cezaevi'nde kalan yaklaşık 300 kişinin dilekçe verdiği bildirildi. Dilekçeleri infaz hakimleri tarafından incelenen hükümlülerin tahliyesine karar verilirken, hükümlü yakınları da cezaevi önüne akın etti. Cezaevinden çıkan hükümlüler, gazetecilere yaptıkları açıklamada, mutluluklarını dile getirerek, yetkililere teşekkür etti.

Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!

 



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/15-bin-kisiye-af-tahliyeler-basladi/gundem/gundemdetay/31.01.2013/1662966/default.htm



Etiketler: Sivas , Resmi Gazete , Adıyaman , Kozan , Bursa , Bursa'da , Cumhurbaşkanı Gül'ün