Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeliğinden hakkında açılan davada yargılanan itirafçı iş adamı Ş.U, mahkemeye sunduğu yazılı savunmasında, cezaevlerinde örgüt üyelerinin "sohbet" adı altındaki toplantılarını sürdürdüğünü anlattı.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada yargılanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanmasından yaklaşık 18 ay sonra bu yılın ocak ayında ev hapsi verilerek tahliye edilen Ş.U, mahkemeye yazılı savunma sundu.

İtirafçı olduğu için tahliye edilen Ş.U'nun son savunmasında, örgüt üyelerinin ve aynı iddiayla yargılanan sanıkların örgüte bağlılığına dair ilginç detaylar yer aldı.

FETÖ İLE MÜCADELE EDERMİŞ GİBİ Mİ YAPILIYOR SAYIN BAKAN ONCA ŞEHİT, GAZİ, MAZLUM VE MAĞDURUN AHI YERDE KALMAZ...

Yapıyla ilk olarak 1997'de tanıştığını anlatan Ş.U, ilk yıllarda "sohbet" adı altındaki toplantıların örgüt faaliyetlerinden uzak konularda yapıldığını ancak yıldan yıla FETÖ/PDY'nin devlet içine sızdıkça bu toplantıların daha çok para toplamaya yönelik olduğunu belirtti.

Geceyi Aydınlatmada TSK Gibi Ol... Geceyi Aydınlatmada TSK Gibi Ol...

Örgütün zaman geçtikçe iş adamlarından daha çok para istediğine dikkati çeken Ş.U, "Ben ilk yıllarda düzenli olarak örgüt toplantılarına gittim. Benim bulunduğum grupta iş adamları vardı. Örgüt benim tanıştığım ilk yıllarda genelde kurban derilerini toplardı. Daha sonraları sadaka, burs ve kurban bağışı adı altında paralar toplamaya başladılar. Grubumda bulunan iş adamları zengin olduğu için bana pek burs verme ve para işleri düşmüyordu." ifadesini kullandı.

CEZA TEVKİFEVLERİ ÜST YÖNETİMİ TAMAMEN GÖREVDEN ALINMALI, MÜMKÜNSE CTE TEŞKİLATI LAĞVEDİLEREK YENİDEN ELE ALINMALIDIR YOKSA ÇÖZÜMSÜZLÜK DEVAM EDER.

Sayın Adalet Bakanı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğündeki  Üst Yönetimini Neden Görevdenb Almıyorsunuz,Neden Soruşturmalar Üst Bürokratlara Yönelik Açılmıyor? Size Engel Olan Birileri mi Var?

Bir Örgütsel Yapı Ne Kadar Güçlü ve Etkili Olursa Olsun Cezaevi Ast ve Üst Yönetimince Müsamaha Gösterilmeden Değil Toplantı Yapmak Nefes Bile Alamaz FETÖ Yapılanmasına CTE de Neden Müsamaha Gösteriliyor?

Örgütün sözde imamları tarafından iş adamlarının yapacağı bağış miktarının belirlendiğini vurgulayan Ş.U, şunları kaydetti:"Düzenlenen 'sohbet' adı altındaki toplantılarda, örgütün sözde imamları tarafından, zorlayarak ve baskıyla bu paranın ödenmesi istenirdi. Örgüt imamı, kene gibi yapışkan biriydi, her fırsatta yapışır parayı koparmaya çalışırdı. Hatta bir defasında burada da yargılanan sanıklardan E.K'nin oğlunun sünnetinde takılan çeyrek altınların üstünde yazan isimleri kaydetmiş ve 'Bu kadar tanıdığın var, bunlardan kurban bağışı al' diye baskı kurmuşlardı. 17-25 Aralık sürecinden önce esnaf mütevellilerinin çocuklarını hukuk bölümlerine, askeriyeye ve emniyete yönlendiriyorlardı. Sohbet grubumuzda bulunan, örgüt tarafından çocukları bu alanlara yönlendirilen FETÖ üyeleri bir süre sonra ortadan kayboluyorlardı."

Cezaevlerinde Toplantılar  Halen Devam Ediyor
İtirafçı Ş.U, 17-25 Aralık sürecinden sonra yapıyla olan bağını koparmak istediğini ve bunun ancak 2014'te mümkün olduğunu öne sürerek şöyle devam etti: "Bu yapıdan kopmak kolay değil size yapışıyorlar ve bırakmıyorlar kolay kolay. Bu yapı gerçekten haşhaşi bir gruptur, insanları etkileyerek kalplerini ve beyinlerini uyuşturuyorlar insanların. Siz o çevrede yer aldığınız, gazetelerini okuduğunuz sürece yapıdan kopamazsınız. Toplantılarına gitmeseniz bile o çevreden insanlarla görüşüyorsanız bir şekilde sizin aklınızı ve kalbinizi mühürlüyorlar. Ben cezaevinde birlikte kaldığım, yargılanan sanıkların da bu yapıdan kopmalarının mümkün olduğunu düşünmüyorum, kopamazlar bu yapıdan. Bu yapının 'sohbet' adı altındaki toplantıları cezaevlerinde de sürüyor. Cezaevinde de yine bu yapının mensupları bir arada ve birlikte hareket ediyorlar, 'sohbet' adı altındaki toplantıları gerçekleştiriyorlar."

FETÖ'nün cezaevi ablasından darbeye şeytani destek

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Metris Cezaevi İnfaz Koruma Müdürlüğü'nde idareci memur Firdevs Yıldız'ın (38), WhatsApp grubuna "Gazamız mübarek olsun, herkes elinden geleni yapsın, Fetih suresini besmelesiz okuyup yayın" mesajı attığı ortaya çıktı. Cezaevine giren örgüt üyelerinin dışarıyla bağlantısını sağlamakla suçlanan Yıldız, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kuran'da sadece Tevbe suresinin besmelesiz okunabileceğini söyleyen Araştırmacı Yazar Fatih Çıtlak ise bunun "şeytani bir yöntem" olduğunu belirtti.