MHP Eski İl Başkanı Abdullah Arzakçı, HDP’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. Gelişmeler sonrası açıklama yapan mevcut MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ise Arzakçı’nın partilerinden 2009’da ihraç edildiğini söyledi.

MHP Diyarbakır eski İl Başkanı Abdullah ARZAKÇI, 11 Aralık 2018 saat: 13:35 de HDP'ye Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptı.

Diyarbakır'da 2002-2009 yılları arasında MHP İl Başkanlığı yapan Abdullah ARZAKÇI, HDP Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvuruda bulundu. HDP'nin başvuru için belirlediği son günde partinin İl Başkanlığına gelen Arzakçı, dosyasını teslim etti.

Türk ve Kürt kardeşliğini pekiştirmek adına her türlü göreve hazır olduğunu belirten Abdullah ARZAKÇI, "Hizmete talibim, birçok projem var. Parti de uygun görürse, Diyarbakır halkına projelerimle hizmet edeceğim. Yuvama döndüm," dedi.

BÖLE ÇOK ÖRNEK VAR HER İLDE HER İLÇEDE, MHP BAŞTA SİYASİ PARTİLER YÖNETİCİLERİNİ SEÇMEKTE NE KADAR DİKKATLİ ?

Bunun üzerine bir açıklama yapan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan KAYAALP, geçmiş dönemlerde partilerinde başkanlık ve yöneticilik yapan Abdullah Arzakçı’nın 2009 yılından itibaren MHP ile ilgisinin olmadığını ve partilerinden ihraç edildiğini söyledi.

Mevcut Diyarbakır MHP İl Başkanı Cihan KAYAALP, şöyle devam etti:

“Adı geçen şahıs partimizden ihraç edildikten sonra bir dönem Saadet Partisi’nden, bir dönem de bağımsız olarak da vekil adaylığı başvurunda bulunmuştur. Arzakçı’nın MHP’den istifa edip HDP’den aday adaylığı yapmış görüntüsü doğru değildi. Arzakçı, 2009 yılında ihraç edilmiş, o yıldan bu yana camiamızla ilişiği kesilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi 40 yılı aşkın siyasi yaşamında kimseyi zan altında bırakmamış ya da ötekileştirmemiş, aksine her zaman ülkemize, vatanımıza ve bayrağımıza sadakatle bağlı bütün vatandaşlarımızın asli yuvası haline gelmiş, bir nevi kucak açıcı misyonda bulunmuştur. Biz milliyetçi ülkücüler dava insanlarıyız, davamız için varız ve ölsek dahi davamızdan vazgeçmeyiz.” 

ONGUN HABER'İN SAKLADIĞI ABDULLAH ARZAKÇI ARŞİVİMİZDEN EDEP DAİRESİ İÇİNDE UYGUN OLAN  BAZI RESİMLERİ YAYINLAYALIM     

ÜLKÜCÜ ABDULLAH ARZAKÇI

     

MÜCAHİT ABDULLAH ARZAKÇI (SAADET PARTİSİNDE İKEN)

   

Şehitlerimiz Memleketlerine Uğurlandı Şehitlerimiz Memleketlerine Uğurlandı

BAĞIMSIZ ADAY ABDULLAH ARZAKÇI

    

HDP DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI HEWAL ABDULLAH ARZAKÇI