Diyarbakır'da çevresi duvarlarla örülerek gizlenen 3 adet kaçak trafonun varlığı drone yardımı ile tespit edildi. 8 bin konuta yetecek güce sahip olduğu belirlenen trafoların ayda yaklaşık bir milyon liralık elektrik tükettiği ortaya çıktı.

Kaçak enerji kullanımı ile mücadele, hem karadan hem de havadan tüm hızıyla sürüyor ama biz halen,evlatlarımızı şehit eden,kaçakçının teröristin, tüm masraflarını cebimizden ödemeye devam ediyoruz.

Dicle Elektrik ekiplerinin Diyarbakır'a bağlı BİSMİL ilçesinde gerçekleştirdiği kaçak trafo  operasyonunda, ilçede sayıları hayli fazla olan  seralardan birinin, kömür veya diğer yakıtlar yerine kaçak elektrik ile ısıtıldığını belirledi.

Drone kamerasından alınan görüntülerden 25 dönüm bir alan üzerinde kurulu bulunan seranın hemen yanında direk üzerinde bir adet kayıtlı trafo bulunduğu, ancak buradaki ana hattan da yandaki binaya harici olarak çekilmiş orta gerilim yeraltı kablosu çekildiği belirlendi. Ayrıca söz konusu yapının yanında çevresi dışarıdan bakıldığında görünmesin diye briket duvarla örülerek gizlenen 3 adet kaçak trafo tespit edildi.

Her biri 1.600 kVA gücünde olan 2 trafo ile 630 kVA gücünde ve Aktif durumda olan ve seranın ısıtmasında kullanılan kaçak trafoların toplam gücünün 3.830 kVA olduğu, bunun da en az 15 bin nüfusa sahip bir ilçenin elektrik ihtiyacını karşılayabileceği bildirildi.

Kurum kaçak elektrik kullanımını cumhuriyet savcılığına taşıdı. Savcılık trafolara el konulması için dosyayı mahkemeye sevk etti ve ardından el koyma kararı alındı. Jandarmanın aldığı güvenlik tedbirleri arasında bahse konu seraya giden Dicle Elektrik ekipleri kaçak şebekeyi topladı. Ekipler, toplam 4 bin kVA gücünde olduğu belirlenen 3 trafoya yasalara uygun biçimde el koydu.

Muhammed Mursi Şehid Oldu Muhammed Mursi Şehid Oldu

Ekiplerin yaptığı denetim sırasında serada bir de kalorifer sistemi oluşturulduğu ortaya çıktı. Söz konusu trafolardan elde edilen kaçak elektrik ile yan taraftaki binada yer alan onlarca tonluk devasa kazandaki suyun, bu suyla da 25 dönümlük seranın ısıtıldığı belirlendi. Üstelik burada kurulan kaçak elektrik şebekesine ait kabloların, bağlantı yerlerinin tamamen açıkta olduğu ve hiçbir güvenlik tedbiri alınmadığı belirlendi.

AYDA 1 MİLYON LİRALIK TÜKETİM HIRSIZLIĞI YAPANLAR UTANMADAN DEVLET BİZE BAHMIYIIR DİYEBİLENLER

Konuyla ilgili açıklama yapan kurum yetkilileri "Serada tespit ederek el koyduğumuz kaçak trafolar ile 8 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılamak mümkün. Bu azımsanmayacak bir güç. Seranın normalde kömür veya diğer yakıtlar kullanılarak ısıtılması gerekirken, burada kaçak elektrikle ısıtma sağlanıyormuş. Trafoların gücünden yola çıkarak bu serada ayda ortalama 1 milyon liralık kaçak elektrik tüketildiğini hesapladık.Şimdi yasal yollardan geriye dönük hesaplamalar yapılarak sera sahipleri hakkında gerekli cezai işlem uygulanacak. Ayrıca adli açıdan da sera sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu." dediler.

VATANDAŞIN CANI BURNUNDA,SAYIN DEVLET BÜYÜKLERİ, DUYRULUR....