Anne ve babası Çin Toplama Kamplarında Esir Tutulan Uygur Türk'ü Rahmatullah ŞİRBAKI,Sokakta Açlık ve Soğuktan Donarak Öldü. Aşağıdaki  Resim Önce İnsanlığın ve İnsan Hakları Konusunda Ahkam Kesen Hür Dünya'nın Tüm Türk Dünyasının, Tüm Müslümanların, Tüm İnsanlığın Utanç Resmidir ! 

51 yılında Çin tarafından işgal edilen Doğu Türkistan’da 25 milyon Müslüman Uygur yaşıyor. Demografik Asimilasyon yöntemi ile her geçen gün kendi topraklarında azınlık haline getirilen Müslüman Uygur Türkleri her açıdan esaret altında.

Kaynaklar işgalden bu yana yaşanan baskı veya yoksulluğa dayalı sistematik Çin politikası nedeniyle 10 milyon Müslüman Uygur’un hayatını kaybettiğini söylüyor.

Çin Hükumetinin Müslüman kadınlara tesettürü yasaklamasının ardından şapka giymeye başlayan Doğu Türkistanlılara uygulanan yeni yaptırımlar arasında şapka yasağı da var.

Erkeklerin sakal bırakması ve gençlerin oruç tutmasının yasak olduğu Doğu Türkistan’da Hacca gitmek de Çin Yönetiminin yasaklar listesi arasında yer alıyor.

Karaman'da İşçi Servisi Devrildi: 16 Yaralı Karaman'da İşçi Servisi Devrildi: 16 Yaralı

Çocuklarına Muhammed, Hamza gibi Müslüman isimleri veremeyen Uygurlar için Doğu Türkistan’daki kamu kuruluşlarına ve halkın görebileceği yerlere yeni tabelalar asıldı.

Söz konusu tabelada sakal, tesettür ve hilal gibi İslam simgelerinin yasak olduğu, yerine ‘modern’ kıyafetlerin teşvik edildiği görüldü. Skandal olarak nitelendirilen afiş, Cumhuriyet Döneminde Türk Halkına dayatılan unsurları hatırlattı.

Çin’in geçtiğimiz 2017 yılında Türkiye Hükümeti ile ‘suçluların teslimi anlaşması’ imzaladığı Türkiye’nin bayrağına getirdiği yasak da tabelada yer alan yenilikler arasında.