31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine en hızlı hazırlık yapan AK PARTİ, bölgesinde sevilen projeli ve güçlü isimleri aday göstermeye şimdiden başladı.Yerel Seçimlerine Güçlü Adaylarla Hazırlık Yapan AK PARTİ Derbent'de Üstünlüğünü Taçlandırmayı hedefliyor.

AK PARTİ Camiası ve Konya'nın Tanınmış ve Başarılı Avukat ve Yöneticilerinden Mustafa ACAR KONYA  Merkeze bağlı Derbent ilçesinde Yerel Seçimlerde Belediye Başkanlığı İçin  Adaylık Başvurusunu Yaptı.

Alınan bilgilere göre ; AK Parti'de geçen hafta başlayan belediye başkan adaylığı başvuruları bugün sona eriyor. İl genel ve belediye meclis üyeliklerine adaylık başvuruları ise 3 Aralık'a kadar sürecek.
AK Parti'de adaylar Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulacak komisyonda belirlenecek. Aday belirleme sürecinde de AK Parti geçmiş seçimlere göre farklı bir yöntem izleyecek. Geçmiş dönemlerde adaylar mülakata alınıyordu. Bu kez dosyalar üzerinden ve parti kurmaylarının hazırladıkları raporlar üzerinden aday belirleme sürecine gidilecek. Mevcut AK Partili belediye başkanlarının görevleri boyunca yaptıkları hizmetler, vatandaşta karşılığı, verdiği vaatlerin ne kadarını gerçekleştirdiği tek tek Genel Merkez tarafından hazırlanan özel dosyalarında yer alacak. Bu sonuçlar il ve ilçe bazında yapılan anketler ve saha çalışmalarıyla birlikte değerlendirilecek.
Başkan Erdoğan gerek görürse adayla görüşecek. AK Parti öncelikli olarak muhalefette olan belediyelerin başkan adaylarını açıklamayı düşünüyor. İstanbul, Ankara ve İzmir arasında ise önce İzmir adayı açıklanacak. AK Parti, aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na verdikten sonra Ankara ve İstanbul'da tanıtım toplantısı yapacak. AK Parti seçim kampanyasına ise ocak ayının ilk haftası başlayacak.

AK Parti 18 Kasım'da ise temayül yoklaması gerçekleştirecek. Temayül yoklamalarının tamamı elektronik ortamda yapılacak. 

3 DÖNEM KURALI İLE İLGİLİ YENİ GELİŞMELER OLABİLİR

3 dönem kuralına takılan belediye başkanları ise tekrar aday gösterilemeyecek. Bu kurala takılan 79 mevcut belediye başkanı bulunuyor. Bunlardan biri büyükşehir, Biri il, 59'u ilçe, 18'i ise belde belediye başkanı.

52 İlin Emniyet Müdürü Değişti 52 İlin Emniyet Müdürü Değişti