Son günlerde birbiri ardına yaşanan provokatif olaylar, rengi her ne olursa olsun dış destekli ve çok eklemli,asimetrik psikolojik bir isyan hareketinin provoları düşüncesini bizde oluşturmaya başladı.

Rotasız esen çok sayıda yel birden bire aynı rotada birleşen fırtına haline gelebilir,Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve gün ışığına çıkmayan sahiplerini UYARIYORUZ...

PROVOKASYON 1- Bir restoranda başörtülü bir kadın, bir başka kadın tarafından hem fiziksel hem sözlü tacize uğradı.

Ankara Sıhhiye'de bir restoranda başörtülü bir kadın, başörtüsüne tahammül edemeyen başka bir bayan tarafından hem fiziksel hem sözlü tacize uğradı. İnsanların tepkisini gören kadın restorandan kaçtı. Sanatçı Umut Mürare'nin paylaştığı görüntüler sosyal medyada kısa süre içerisinde yayıldı. Tesettürlü kadına yapılan bu saldırı büyük tepki topladı.

PROVOKASYON 2-  Ayasofya’da Sözde Bale Rezaleti!

Alaton, bir grupla birlikte geçen gece Ayasofya Müzesi'ni ziyaret etti. Burada bale figürleri sergileyen bir kişinin fotoğraflarını Instagram hesabından paylaşan Alaton, "Müzede bir gece. 150 kişilik bir grup halinde @saffetemretonguc ile Ayasofya'yı geceleyin dolaşmak bir ayrıcalık. İyi ki bu kadar özel bir şehirde yaşıyoruz dediğim gecelerden birini dostlarla paylaşmaca" diye yazdı. Alaton, daha sonra gönderiyi silip, ortada bir dans gösterisi olmadığını belirtti.

Ayasofya Müzesi'nde bale figürü yapan bir kadının görüntülerinin sosyal medyada yer almasına ilişkin inceleme başlatıldı.

Ayasofya Müzesi'nin Twitter hesabından, müze içerisinde çekilen ve daha sonra sosyal medyada paylaşılan bale fotoğrafıyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlgili mevzuatımız çerçevesinde müzemizde, turizm firmalarından gelen talepler doğrultusunda akşam saatlerinde özel açılışlar gerçekleşmektedir. Nitekim 05 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşen akşam açılışında, ziyarete gelen bir bayan tarafından, bir bale hareketi olan 'spagat' figürü müze içerisinde yapılmış ve diğer ziyaretçiler tarafından fotoğrafı çekilmiştir. Bu husus sosyal paylaşım sitelerine yansımış ve tarafımızca konu hakkında gerekli incelemeler başlatılmıştır."

Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi Twitter hesabından da müzenin açıklaması retweet edildi.

Ayasofya Müzesi@ayasofyamuze

KAMUOYUMUZA DUYURU!

765

922 people are talking about this

Şehitlerimiz Memleketlerine Uğurlandı Şehitlerimiz Memleketlerine Uğurlandı

Twitter Ads info and privacy

F