Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), Yenimahalle ilçesinde kılavuz lokomotife çarptı. Kazanın gerçekleşme sebebine dair valilik, bakanlık ve ajanslardan farklı bilgiler gelirken 7 kişinin öldüğü, en az 3'ü ağır 49 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Kaza, 06.30 sıralarında Marşandiz istasyonunda meydana geldi. Ankara Valiliği konu hakkında ilk yaptığı açıklamada YHT ile banliyö treninin çarpıştığını belirtti. Açıklamada, “Ankara’dan Konya’ya giden Yüksek Hızlı Tren banliyö treniyle çarpıştı” dendi.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN: 7 KİŞİ ÖLDÜ, 49 YARALI VAR

Ankara Valisi Vasip Şahin kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı.

"Hızlı tren ile aynı yolda bulunan ve yol kontrolüyle görevli kılavuz trenin çarpışması sonucu bir kaza meydana geldi. Ekiplerimiz sevk edildi dedi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINDAN FARKLI BİR AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kazayla ilgili yaptığı açıklamada "Yüksek Hızlı Tren, kontrol lokomotifine çarptı. Kontrol lokomotifinin o rayda olmaması gerekiyordu" denildi.

Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edilirken olay yerinde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Karaman'da İşçi Servisi Devrildi: 16 Yaralı Karaman'da İşçi Servisi Devrildi: 16 Yaralı

İ.H.A, DAHA FARKLI AÇIKLIYOR;  "ÇARPMA DEĞİL, ÜST GEÇİT ÇÖKTÜ" 

Kaza yerine ulaşan ve yolcularla konuşan İHA muhabiri Caner Ünver, kazayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Burada çok sayıda polis, itfaiye ve emniyet ekibi var. Kurtarma çalışmaları sürüyor. Tren istasyondan geçtiği anda üst geçidin trenin üstüne çöktüğü belirtildi. Çökme sonucu vagonlar devrilmiş. Kurtarma çalışmaları devam ediyor."'da 

NTV, KAZA SEBEBİNİ ERKEN YÜKSELEN HIZ OLARAK AÇIKLADI

Olay yerindeki NTV muhabiri Ahmet Ergen, trenin olması gereken hızın üzerine erken çıkmış olabileceğini söyledi. İHA muhabiri Caner Ünver de yolcuların üst geçidin trenin üzerine çöktüğünü söylediğini aktardı.
Kaza sırasında trenin hızının 80- 90 kilometre aralığında olduğu belirtildi.
 ÖLENLERDEN İSİMLERİ BELLİ OLANLAR
Kazada hayatını kaybeden 7 yolcudan ikisinin kimliği belli oldu. Konya Medicana Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Doktoru Uzm. Dr. Tahsin Ertaş ile TÜBİTAK tarafından Konya Bilim Merkezi’nde yapılacak “Bilim Cafe” programına katılmak üzere Konya’ya gitmekte olan Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak hayatını kaybetti.