İran Milli Gaz Şirketi (NIGC) tarafındanTürkiye'ye doğalgaz iletiminin 10 gün süreyle durdurulduğunun açıklamasının ardından Türkiye'de tüm Organize Sanayi Bölgeleri'nde önce Doğalgaz ve sonra Elektrik kesintisi yaşanacak.

  

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada, "TEİAŞ Genel Müdürlüğü, tüm Türkiye’deki OSB’lerde, süreleri 24:00 saat sürecek şekilde 1’er günlük kısıntıya gidecek olup bu kısıntılar yeterli gelmeyeceğinden elektrik dağıtım şirketlerinden de aynı tarihlerde günlük yük düşüm planı istemiştir" denildi.

Açıklamada, "Kısıntıda kesinlikle mesken aboneleri planlamaya alınmayacak, özellikle gücü 1000 kVA (üzeri de olabilir) ve üzeri olan sanayi tesislerinin sahipleri ile görüşülüp Bakanlığın önerisi doğrultusunda bu süreçte 2 kez elektriklerini kesmesi istenilecektir" denildi.

İTOB Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu'ndan Üyelere Gönderilen Mesajda Şu İfadeler Kullanıldı:

“Yatırımcılarımızı sürdürülebilir bir büyümeye ortak olmaya davet ediyoruz” “Yatırımcılarımızı sürdürülebilir bir büyümeye ortak olmaya davet ediyoruz”

" TEİAŞ Genel Müdürlüğü, tüm Türkiye’deki OSB’lerde, süreleri 24:00 saat sürecek şekilde 1’er günlük kısıntıya gidecek olup bu kısıntılar yeterli gelmeyeceğinden elektrik dağıtım şirketlerinden de aynı tarihlerde günlük yük düşüm planı istemiştir.

Kısıntıda kesinlikle mesken aboneleri planlamaya alınmayacak, özellikle gücü 1000 kVA (üzeri de olabilir) ve üzeri olan sanayi tesislerinin sahipleri ile görüşülüp Bakanlığın önerisi doğrultusunda bu süreçte 2 kez elektriklerini kesmesi istenilecektir.

"Bu bilgilendirme Alo186 üzerinden Dağıtım Şirketlerince yapılacaktır. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Arızanın daha kısa sürede giderilmesi için İranlı muhataplarımız nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş ve konu hassasiyetle takip edilmektedir. Elektrik ve doğalgaz sistem dengesinin korunması amacıyla yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santralleri ile sınırlı olmak ve kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle, doğalgaz ve buna bağlı olarak da elektrik tüketiminde kısıtlamalar yapılacaktır. Mevsim normallerinin altında seyreden olumsuz hava koşullarına rağmen, diğer tüketicilerin kısıtlamalardan etkilenmemesi için tüm önlemler alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denilmektedir. Planlanan kesintilere uyulmaması halinde sistem yüklenmesine paralel bu defa TEİAŞ Yük Tevzi tarafından anlık gelişen plansız ve tüm müşterileri etkileyecek kesintiler yapılabilecektir."

KAYNAKLAR VE WEB LİNKLERİ: 

TÜRKİYE'DEKİ TÜM OSB'LER  (ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ) LİNK: https://www.sanayigazetesi.com.tr/images/dosyalarim/276pdfpdf_498_1a5a5.pdf

                                                    TÜRKİYE'DEKİ TÜM OSB GÜNCEL LİSTESİ LİNK: https://osbuk.org/view/sayilarlaosb/osbliste.php

KONYA-KARAMAN-MERSİN SANAYİ VE TİCARET KORİDORU OLUŞTURULMASINA YÖNELİK ETÜD VE FİZİBİLİTE PROJESİ Final Raporu LİNK: https://www.kalkinmakutuphanesi.gov.tr/assets/upload/dosyalar/22-kop_konya-karaman mersin_sanayi_ve_ticaret_koridoru_olusturulmasina_yonelik_etud_ve_fizibilite_projesi_final_raporu.pdf