Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da
Önergede SPK Başkanı Vedat Akgiray ve üyelerinin görevden alınarak görev sürelerini tamamlayıncaya kadar ‘Kurul Başkan Müşavirliği’ne atanması öngörüldü.
 
Genel Kurulda kabul edilen önerge sonrasında yeni SPK yasanının yürürlüğe girebilmesi için Cumhurbaşkanı Gül’ün onayı ve kanunun resmi gazetede yayınlanması gerekiyor.
 
SPK başkan üyelerin görevden alınmasına ilişkin önergenin gerekçesinde hükümet Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde başkan ve üyelerin atanmasında önemli değişiklikler yapıldığına dikkat çekti, ‘bu nedenle kanunun gerektirdiği yeni üye yapısının oluşturabilmesini teminen mevcut Kurul Başkanı ve üyelerinin görevlerine kanunun yayımı tarihinden itibaren son verilerek Kurul Karar Organının yeniden teşkil edilmesi öngörülmektedir’ denildi.
 
Ak Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli ise Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede SPK Kanunu’nda köklü bir değişiklik yapıldığını vurgulayarak, “Reform mahiyetli bir değişiklik yapılırken hükümete yeni yapı için imkan tanımak lazımdı, bu yapıldı” dedi.
 
Hükümet 2011 yılı Kasım ayında yaptığı bir gece yarısı önergesiyle de İMKB Başkan ve Üyelerini görevden alan  bir yasa değişikliği yapmış ve 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle mevcut yönetimin görev süresini sona erdirmişti.