Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, kendi isteği doğrultusunda Genel Müdürlük görevinden istifa etti. 3 Gün önce Atilla'nın görevinden ayrılmayı planladığı belirtilmişti, Ekonomi servisimize konuşan borsa kaynakları ise Atilla'nın kendi isteğiyle izne ayrıldığını söylemişti.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Sn. Mehmet Hakan ATİLLA’nın kendi isteğiyle 08.03.2021 tarihinden itibaren Genel Müdürlük görevinden istifa etmesi nedeniyle, 08.03.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile istifası kabul edilmiştir" denildi. 

ABD’de İran yaptırımlarını delme suçlamasıyla açılan davada yargılanan ve ülkede 28 ay hapis yattıktan sonra tahliye olan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Atilla, Türkiye’ye döndükten sonra Ekim 2019’da dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından  21 Ekim 2019'da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmıştı.İdari Boşluğu doldurmak için, Borsa İstanbul'da 26 Mart'ta Genel Kurul düzenlenecek.

Borsa İstanbul’da işlem gören Halkbank hisselerinin, Atilla'nın istifa haberinin ardından yüzde 5’in üzerinde değerlenmesi dikkat çekti.

Mehmet Hakan Atilla, Borsa İstanbul’un halka arzı başta olmak üzere vergi düzenlemeleri, şirket halka arzları gibi bir dizi önemli adım için hazırlık yapıyordu.

Özellikle salgın döneminde küçük yatırımcı sayısını arttıran Borsa İstanbul’da pazartesi günü de İş Portföy, Şirketlerdeki Kadın istihdamını destekleyen bir yatırım fonunun tanıtımını ve gong törenini Mehmet Hakan Atilla ile birlikte yapacaktı.Davetiyeden Atilla’nın adı Cuma günü çıkarıldı.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, ABD'de mahkumiyetinin bitmesinin ardından Türkiye'ye dönen ve Bakan Berat Albayrak’ın havalimanında karşıladığı eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın ceza almasına neden olan raporu yazan ismin halen Ticaret Bakanlığı'nda çalıştığını belirtti. (Kaynak: t24 Haber Sitesi Haber Link'i:https://t24.com.tr/haber/zeki-ucok-tan-bakan-albayrak-a-hakan-atilla-nin-ceza-almasina-neden-kisi-bakanlikta-basmufettis,832209 )

Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, serbest bırakılmasının ardından Türkiye'ye dönen ve Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından karşılanan Hakan Atilla'nın ceza almasına neden olan rapora ilişkin dikkat çeken bir detayı gündeme getirdi. Twitter hesabından açıklamada bulunan Üçok, “Sn Berat Albayrak, havaalanında karşıladığınız Hakan Atilla’nın 32 ay ceza almasında en önemli delil sayılan, ‘altın kaçakçılığı ve kara para aklama vardır’ diye 8.8.2014 ve 052-B/13 sayılı Raporu yazan Mehmet Eryılmaz Ticaret Bakanlığında Başmüfettiş olarak görev yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kriz büyüyor!  Çikolata bulamayabilirsiniz... Kriz büyüyor! Çikolata bulamayabilirsiniz...

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde Rıza Sarraf davasında yargılanıp 32 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, saat 11.30'da İstanbul Havalimanı'na inmişti. Atilla'yı ailesi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve Halk Bank Genel Müdürü Osman Arslan karşılamıştı.

MEHMET HAKAN ATİLLA KİMDİR?

1970 yılında Ankara’da doğan Mehmet Hakan Atilla, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1995 yılında Halkbank AŞ’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak başladı.

Atilla daha sonra Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlüklerinde Uzman, Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürü, Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri’nde Daire Başkanı, Halk Yatırım’da Denetim Kurulu üyesi, Halk Emeklilik’te Yönetim Kurulu Üyesi ve Halkbank Makedonya Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Mehmet Hakan Atilla 2011-2018 yılları arasında Halkbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini de üstlendi.