Akbank Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge faizlerin en düşük seviyesinde olduğunu belirterek Konut kredisi almak için en iyi dönem olduğunu söyledi. Akbank Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge CNBC-e'de Piyasa Ekranı programında İnci Özkasnak Özbek'in sorularını yanıtladı.

Tözge, "Faizlerin düşüşüyle birlikte Ev Fiyatları arasında ters orantı var. Geçtiğimiz dönem satışların düşük olduğu bir dönem olduğunda faizlerin düşmesine rağmen konut fiyatları artmadı. Tüketicilerin sevdiği bir ev varsa, bankada biraz birikimi var, uygun olan faiz oranlarıyla Konut Kredisi almak için en uygun zaman gibi görünüyor" dedi. Tokgöz faizlerin daha aşağı gitmesinin mümkün olmadığını bundan sonra da yükselişin başlayabileceğini ifade etti.

BDDK ve Merkez Bankası politikalarının Konut kredilerini diğer bireysel kredilere göre daha az etkileyecek şekilde hazırlanacağını söyledi. Tokgöz son dönemde ihtiyaç kredilerindeki azalmaya rağmen konut kredilerinin bu yıl daha fazla büyüyeceğini söyledi. Tokgöz ihtiyaç kredilerindeki büyümenin geçen yıldan farklı olmayacağını, bu yıl da yine temkinli bir artış yaşanacağını söyledi. Tokgöz, bankacılık sektörünün bu kısıtlamalara rağmen kârlılığını yüzde 12 -13 artıracağına inandıklarını ifade etti.

Gülsoy : "Her yol Kocasinan’a çıkıyor, Kocasinan’dan geçiyor" Gülsoy : "Her yol Kocasinan’a çıkıyor, Kocasinan’dan geçiyor"


Kaynak: http://konut.milliyet.com.tr/konut_kredisi_icin_uygun_zaman_hangisi_-konut-insaat-1665387.html



Etiketler: Merkez Bankası , BDDK , Akbank , CNBC-e , konut kredisi