Merkez'in rezervleri yükseldi Merkez'in rezervleri yükseldi

Kömür fiyatları bir kez daha zamlandı. Akaryakıt, doğalgaz, elektrik ardından kömür fiyatı da zamlandı. TKİ kömür fiyatları için açıklama yapmadı ama zamlar ekrana yansıdı.
2021 yılında rekor üstüne rekor kıran kömür fiyatları 2022 yılına da zam ile girdi. Vatandaşların ısınmak için ihtiyaç duyduğu doğalgaz, elektrik, akaryakıt fiyatları ardından kömür fiyatları da zamlandı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) tarafından resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen kömüre yüzde 38 oranında zam geldiği bilgisini edindiğini söyledi. 

Eylül ayında yüzde 33,72 ile ayın zam şampiyonu olan kömür fiyatları yalnızca bir ay sonra yüzde 28,69 daha zam gelerek iki aylık zam oranı yüzde 72’ye çıkmıştı. Yeni yılın ilk günleriyle birlikte kömüre yüzde 38 daha zam geldiği öğrenildi. Yeni yılla birlikte bir ton kömürün satış fiyatı 3 bin lirayı buldu.

RESMİ EMRE RAĞMEN TEDARİK ÖNLEMİ ALMADIĞI İDDİA OLUNAN, KIŞ ORTASINDA GELEN KALORİSİ DÜŞÜK KÖMÜRLERDEN DOLAYI SORUN YAŞAYIP, YASAL OLMAYAN VE KESİN TALİMATLARLA YASAKLANDIĞI HALDE; ADINA YARDIM KAMPANYASI DİYEREK DİLENCİLİK YAPTIĞI İDDİASI GÜNDEME GELEN BAZI D......  VE Ö.... İDARECİLERİN BİLGİLERİNE ÖZELLİKLE SUNULUR.