Sıfır emisyon portföyünü genişletiyor Sıfır emisyon portföyünü genişletiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 30 Haziran’a kadar kıdem tazminatı düzenlemesini netleştirmek istediklerini belirtti.
NTV’de açıklamalarda bulunan Çelik, kıdem tazminatı çerçevesinde çalışanların, taşeron işçilerin altında kaldığını belirterek, “Kıdem tazminatını ortadan kaldıran değil, tazminatı daha yaygın hale getiren ve 1 ay bile çalışan işçimize tazminat hakkı veren bir düzenleme getirelim diyoruz. Bu konu mutlaka tartışılmalı. Başbakanımızın istediği bu. ‘İşçi ile işveren bu konuyu bir noktaya taşırlarsa siz raftan indirin.’ Biz de şu anda bu görüşmeleri sürdürüyoruz” dedi.

406 bin öğrenciye prim
Çelik, 30 Haziran’a kadar kıdem tazminatı düzenlemesini netleştirmek istediklerini belirtti.
Çelik, liseyi bitirdiği için ücretsiz sağlık sigortası kapsamından çıkan ve prim ödemek durumunda kalan erkek çocukları ile ilgili olarak, “Liseyi bitiren gençler üniversiteye giderken 4 aylık bir boşlukla karşı karşıya kalıyorlar. Bunlara gelir testi uyguluyorsunuz, bir sağlık sorunu olunca bunlara bir fatura çıkıyor, 4 ay prim ödemeleri gerekiyor. 406 bin öğrenci var bu kapsamda. Yasa çıkarsa 4 ayı da sigorta kapsamına alıyoruz” dedi. 

‘Emeklilik yaşı artmayacak’ 
Çelik, emeklilikte yaş artırma gibi bir niyetlerinin olmadığını kaydetti. Çelik, “Şu anda 44 yaşında emekli olma imkanı olan vatandaşlarımız var. Böyle genç emeklilik dünyanın hiçbir yerinde yok” dedi.

‘Avuç içi’ 1 Nisan’da başlayacak
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile sözleşmeli ve protokollü olan tüm özel ve üniversite hastanelerinde, Biyometrik (Avuç İçi Damar İzi) Kimlik Doğrulama Sistemi’ne 1 Nisan’da geçilecek. Bir süre önce Biyometrik Sistemi’ne 1 Ocak’ta geçileceği duyurulmuştu ancak hastanelerin bir kısmının hazır olmaması nedeniyle uygulama 1 Nisan’a ertelendi. 1 Nisan’dan itibaren sisteme geçmeyen hastanelerin Medula hizmet kayıtlarına izin verilmeyecek.



Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/kidem-tazminati-raftan-indi/ekonomi/ekonomidetay/09.01.2013/1653046/default.htm



Etiketler: işveren , Recep Tayyip Erdoğan , NTV , Sosyal Güvenlik Kurumu , Faruk Çelik , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı , kıdem tazminatı , sigorta , Sosyal Güvenlik , Haziran , diyoruz