15 Temmuz 2011'den bu yana Ziraat Bankası Genel Müdürü olan Hüseyin Aydın, Bu gün gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul'da görevini devredecek.

Ziraat Bankası üst düzey yetkilerinin verdiği bilgiye göre; Aydın'ın görevden ayrılma kararını açıklarken 'Bakan olacağım' ifadelerini kullandığı iddia edildi.

ONGUN HABER'in kulislerden aldığı bilgiye göre göreve Alparslan Çakar'ın geleceği öğrenildi.

Hüseyin Aydın, yaptığı açıklamada, hem bankadan hem de Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevinden ayrılacağını dile getirerek, "İstifa etmiyorum ancak yarınki yönetim kurulu toplantısında görevimi bir başka arkadaşa devrediyorum. Olağan bir süreç" ifadelerini kullandı.

Hüseyin Aydın, 15Temmuz 2011'den bu yana Ziraat Bankası'nın Genel Müdürü olarak görev yapıyor. Aydın, Ziraat Bankası'ndaki görevini bırakması halinde Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevinden de vazgeçmiş olacak.

Hüseyin Aydın Kimdir?

Hüseyin Aydın, 1959 yılında Artvin'in Borçka ilçesinde doğdu. Son olarak 15 Temmuz 2011 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne atanan Hüseyin Aydın, Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevini de yürütmektedir. Aydın, 2007 yılında ülkenin bugüne kadarki en büyük işlemi olarak bankanın halka arz edildiği 2005-2011 döneminde T. Halk Bankası A.Ş.'inde Genel Müdür olarak görev yaptı. Aydın, 2010 yılından bu yana Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı, 2017 yılından bu yana Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve 8 Mart 2019 tarihinden itibaren de Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmekteydi.

Hüseyin Aydın evli ve iki çocuk babasıdır.

Hazine'den 'altın' kararı! Hazine'den 'altın' kararı!

Alparslan Çakar Kimdir?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

1996 yılında Ziraat Bankası'nda Müfettiş Yardımcısı olarak işe başlayıp, Müfettişlik ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunan Çakar, 2005 yılında Bölge Baş Müdürlüğü görevine atandı.

Ağustos 2007 yılında Daire Başkanı olan Çakar, sırasıyla Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı, Operasyonel İşlemler Genel Müdür Yardımcılığı, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı ve Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Ocak 2016-Temmuz 2017 tarihleri arasında Dağıtım Kanalları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Çakar, Temmuz 2017-Haziran 2018 tarihleri arasında Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Haziran 2018'den itibaren Perakende Bankacılık-2. Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.