Halk GYO 2013 yılının ilk halka arzını gerçekleştiriyor… Talep toplama tarihlerini 13-14-15 Şubat olarak belirleyen Halk GYO, hisselerinin % 28’ini halka arz ediyor. Konsorsiyum liderliğini Halk Yatırım Menkul Değerler’in yürüttüğü Halk GYO, sektörün en genç şirketi ve İstanbul Finans Merkezi’nin en büyük paydaşlarından biri…

Geçtiğimiz Kasım ayında Türkiye’nin en büyük halka arzını gerçekleştiren T.Halk Bankası AŞ.’nin iştiraki olan Halk GYO, halka arz süreci ve portföy yapısı ile ilgili tüm detayları 11 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilen basın toplantısı ile açıkladı… Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek ve Halk Yatırım Genel Müdürü Murat Çetinkaya’nın sunumu ile gerçekleşen toplantıda konuşan Kazım Şimşek, “2010 yılında kurulan genç bir şirket olmamıza rağmen gayrimenkul geliştirme ve portföy yönetimi konularında yetkin ve tecrübeli ekip oluşturarak, kısa zamanda önemli projelere ve başarılara imza attık. Halk GYO olarak kira getirisi ve proje karlılığı yüksek yatırımlara odaklıyız. Güçlü sermaye yapımızla sürekli katma değer yaratarak, sürdürülebilir bir karlılık ve büyümeyi hedefleyen şirketimizi halka açıp başarılarımızı daha geniş bir hissedar kitlesi ile paylaşmayı hedefliyoruz” dedi. Önemli lokasyonlarda 3 arsa, devam eden iki proje ve düzenli kira getirisi olan 22 bina ile birlikte, portföyde 27 gayrimenkul bulunduğunu ifade eden Şimşek; “Kuruluşumuzdan bugüne gayrimenkul portföy büyüklüğümüzü % 119 artışla, 1.079 milyon TL’ye ulaştırdık. Portföyümüzün % 61’i henüz karlılığa yansımamış olan arsa ve projelerden oluşmasına karşın toplam 42 milyon TL kar elde ettik. Düzenli kira getirisi ve ofis ağırlıklı olan portföyümüzü otel ve konut gibi farklı ve karlı projelerle çeşitlendirerek büyütmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin en büyük ve en prestijli projesi kabul edilen İstanbul Finans Merkezi’nin % 20’ye yakın payla en büyük paydaşı konumundayız. Portföyümüzün % 46’sını oluşturan proje kapsamında ikisi kule olmak üzere beş bina inşa edilecektir. Bu projenin tamamlanmasıyla beraber 2017 yılı başında portföy büyüklüğümüzü 3 milyar TL’yi aşan seviyelere taşımayı hedeflemekteyiz” dedi.

Ulaşacağı özkaynak büyüklüğü ile ilk 5 GYO şirketi içinde yer almayı hedefliyor…

Halk GYO, halka arz ile birlikte düzenli kira geliri elde ettiği ofis ağırlıklı portföyünü otel ve konut gibi farklı ve karlı projelerle çeşitlendirerek büyütmeyi planlıyor. Halka arzı ile birlikte 477 milyon TL olan ödenmiş sermayesini 662,5 milyon TL’ye çıkarmayı hedefleyen Halk GYO, 13-14-15 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek talep toplama sürecinde halka arz fiyatını %32,5 iskonto ile 1.35 TL olarak belirledi… Halka arz edilecek payların 185,5 milyon TL’lik nominal tutarı halka arz sonrası sermayenin %28’ini oluşturuyor. Halk GYO halka arz sonrasında özkaynak büyüklüğünde ilk 5 GYO şirketi içinde yer almayı hedefliyor.

Konsorsiyum liderliğini Halk Yatırım’ın üstlendiği ve sabit fiyatla talep toplama yöntemi ile halka arz olacak Halk GYO’nun, gayrimenkul portföy büyüklüğü 1.079 milyon TL… Gayrimenkul portföyünün %47’sini arsalar, %39’unu kira geliri olan binalar, %14’ünü projeler oluşturuyor. Toplantıda konuşan Halk Yatırım Genel Müdürü Murat Çetinkaya  “Sabit fiyatla talep toplama yöntemi ile gerçekleştireceğimiz halka arz büyüklüğü 250.4 milyon TL’dir. Halka arz edilecek hisselerin %80’i yurtiçi bireysel yatırımcılara, %20’si yurtiçi ve yurtdışından başvuracak kurumsal yatırımcılara ayrıldı” şeklinde bilgi verdi.
Yeni yatırımlar ile büyümeye devam ediyor…

İş ve ekonomi dünyası Sapanca’da buluşacak İş ve ekonomi dünyası Sapanca’da buluşacak

Ekim 2010’da kurulan Halk GYO’nun kuruluşuna göre gayrimenkul portföy büyüklüğü %119 artarak 2012 yılı sonu itibariyle 1.079 milyon TL’ye ulaştı. Yıllık kira geliri 28 milyon TL seviyelerine ulaşan Halk GYO’nun portföyü 5 arsa (3’ü İstanbul’da) ve 22 binadan oluşuyor. Halen devam eden 1 konut ve 1 otel projesine ek olarak Halk GYO, Nisan ayında yeni bir konut projesinin daha startını verecek.

Halen devam eden ve 2014 yılında teslim edilmesi planlanan “Referans Bakırköy” konut projesi, Halk GYO’nun portföyüne kattığı ilk konut projesi… İstanbul Bakırköy’de son kalan arsalardan birine sahip olan Halk GYO’nun, Kiler Grubu firmalarından Biskon Yapı A.Ş’ye hasılat paylaşımı olarak ihale ettiği projede 256 konut ve 70 adet cadde mağazası yer alacak. 180 milyon TL gelir beklenen projeden Halk GYO garantili olarak en az 90,5 milyon TL gelir ve 60 milyon TL proje karı elde edecek.
Dedeman Grubuna 10 yıllığına kiralanan ve 2014 yılında tamamlanacak olan Levent Otel Projesi’nden Halk GYO yıllık yaklaşık 4 milyon Euro kira geliri elde edecek. Dedeman Park Levent adıyla hizmet verecek otelin şirket portföyündeki payı %5 büyüklüğünde.

Şirket portfoyündeki diğer bir önemli yatırım ise Eskişehir Odunpazarı’nda yer alan arsa üzerine gerçekleşecek. 120 dairelik konut projesi, konsepti ile Eskişehir için bir ilk olma özelliği taşıyor…

2012 yılının ilk yarısında satın alınan ve Halkbank’a 3 yıllığına kiralanan Halkbank Finas Kule Halk GYO gayrimenkul portföyünün  % 15’ini oluşturuyor. Bu proje ile Halk GYO, gayrimenkul kira gelirlerini % 60 artırarak 28 milyon TL’ye ulaştırmıştır.
Halk GYO 2012 yılı Eylül ayında portföye dahil edilen Kocaeli Şekerpınar’daki 15.652 metrekare büyüklüğe sahip arsasını ise veri merkezi, depo, çağrı merkezi ve eğitim birimlerinin bulunacağı bir kompleks olarak değerlendirerek kiralamayı hedefliyor.  

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin en büyük paydaşı Halk GYO…

Avrupa’da yer alan tüm finans merkezleri içinde ilk 10’a girmesi hedeflenen İstanbul Finans Merkezi’nin en büyük paydaşlarından biri olan Halk GYO, proje dâhilindeki arsası üzerine 46 ve 34 katlı iki kule ve 8 katlı 3 bina inşa etmeyi planlıyor.
İstanbul Finans Merkezi’nin 1.700.000 metrekare inşaat alanı üzerinde % 20’ye yakın payla en büyük paydaşı konumunda olan Halk GYO,  bu proje ile gayrimenkul portföy büyüklüğünü 3 milyar TL’yi aşan seviyelere ulaştırmayı hedefliyor.

TOKİ tarafından İstanbul Uluslararası Finans Merkezi adıyla projelendirilecek olan ve SPK, BDDK gibi kurumlar yanında kamu bankalarından Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’nın yeni genel müdürlük binalarının da bulunacağı Batı Ataşehir bölgesi yüksek bir değere sahip. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi olarak planlanan bölge; yeşil alanlarla desteklenen, araç trafiğine kapalı, 50 bin kişilik istihdamı, 25 bin kişilik ziyaretçi kapasitesi ve 11 bin kişilik yaşayan nüfusuyla 7-24 saat canlı bir merkez olacak.

Türkiye Halk Bankası’nın iştiraki olarak 2010 yılında kurulan Halk GYO, önemli lokasyonlarda yüksek gelir getirmesi beklenen projelere imza atıyor.

Halka Arz Yapısı


Halka Arz Öncesi Özkaynak                519.2 Milyon TL
Halka Arz Öncesi Ödenmiş Sermaye            477 Milyon TL
Halka Arz Edilen Pay                    185.5 Milyon TL Nominal
    Sermaye Artırımı                185.5 Milyon TL Nominal
Halka Arz Sonrası Ödenmiş Sermaye            662.5 Milyon TL Nominal
Birim Pay Fiyatı                    1,35  TL
Halka Arz İskontosu                    % 32.5
Tahmini Halka Arz Büyüklüğü            250.4 Milyon TL
Halka Arz Sonrası Özkaynak Büyüklüğü        769.6 Milyon TL
Halka Arz Sonrası Halka Açıklık Oranı        % 28
Tahsisat Oranları
Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar                                80%, 148.400.000 TL Nominal
Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılar                            10%, 18.550.000 TL Nominal
Yurdışı Kurumsal Yatırımcılar                            10%, 18.550.000 TL Nominal
Halka Arz Aracılık Yöntemi                                Bakiyeyi Yüklenim
Satış Yöntemi                                                         Sabit Fiyatla Talep Toplama
Talep Toplama Tarihleri                                      13-14-15 Şubat 2013
Halka Arz Taahhütleri                                          Ortaklık ve ortaklar 180 gün          boyunca  pay satmamayı taahhüt  etmişlerdir
Fiyat İstikrarı İşlemleri                                       Halka arz  hasılatının %10’u ile             30 gün


Halka arza ilişkin detaylı bilgi için: www.halkgyo.com.tr
 



Kaynak: http://konut.milliyet.com.tr/halk_gyo_dan_2013_un_ilk_halka_arzi_-konut-insaat-1667508.html



Etiketler: İstanbul , Türkiye , Avrupa , BDDK , Eskişehir , Kocaeli , TOKİ , Halkbank , Dedeman , Ziraat Bankası , SPK , Halk Bankası , konut projesi , Ataşehir , Bakırköy , Vakıfbank , Çetinkaya , kira geliri , çağrı merkezi , saat , 2010 , Proje , 2012 , 2013