Mondelez International Holdings LLC bugün Türkiye'de tuzlu çerezler sektöründe lider şirketlerden biri olan Kraft Gıda San. ve Tic. A.Ş. (Kraft Gıda)'nin hisselerinin yüzde 100'ünü Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama İthalat İhracat A.Ş.(Doğuş Çay)'ye satmak üzere anlaşma imzaladığını açıkladı. Söz konusu satış işlemlerinin sonlanması mutad yasal süreçlerin tamamlanmasına bağlıdır.

Mondelez International Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Lawrence MacDougall bu duyuru ile ilgili olarak "Bugün, Doğuş Çay ile anlaşarak sözleşmeyi imzaladık. Tuzlu çerezler mükemmel bir iş kolu olmakla beraber, küresel ürün portföyümüz içerisinde yalnız kalmaktadır. Bu anlaşma, Türkiye'deki işlerimizi geliştirirken, Mondelez International'ın uzun dönemli büyüme stratejileriyle en iyi örtüşen markalara ve iş kollarına odaklanmamıza imkan tanıyacaktır" dedi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında

Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Karakan ise, satın alma süreci için şu açıklamalarda bulundu: “Doğuş Çay olarak uzun zamandır cips kategorisine yönelik hazırlıklarımız doğrultusunda yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Tüm alt yapı ve istihdam çalışmalarımızı cips sektörüne odaklanarak hayata geçirmekteyiz. Bu kapsamda Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekare kapalı alanda, 25 bin ton üretim kapasiteli cips fabrikamız kuruluyor.”



Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/dogus-cay-kraft-gida-yi-aliyor/ekonomi/ekonomidetay/22.02.2013/1672151/default.htm