“Yatırımcılarımızı sürdürülebilir bir büyümeye ortak olmaya davet ediyoruz” “Yatırımcılarımızı sürdürülebilir bir büyümeye ortak olmaya davet ediyoruz”

Vergi kaçakçılığı ve kara para aklama şüphesi ile Alman finans devi Deutsche Bank’ın Frankfurt merkezinde arama yapıldı.

Hessen Savcılığı’ndan yapılan açıklamada, bu sabah Federal Suç Dairesi, Vergi Dairesi ve Federal Polis’ten yaklaşık 500 memurun Deutsche Bank Frankfurt merkezinin yanı sıra Berlin ve Düsseldorf’ta ev ve iş yerlerini aradığı belirtildi.

Kara para aklama, mahkemeyi yanıltarak hüküm verilmesini engelleme ve vergi kaçırma suçlamasıyla 5 kişi hakkında tutuklama emri çıkartıldığı kaydedilen açıklamada, aynı suçlamalarla toplam 25 kişi hakkında da soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

Açıklamada, soruşturmanın emisyon sertifikalarında vergi kaçakçılığı yapılmasıyla ilgili olduğu, 2010 yılında da Deutsche Bank’ta arama yapıldığı ifade edildi.

Deutsche Bank’tan yapılan açıklamada da 2010 yılından beri karbon emisyon sertifikalarında vergi kaçakçılığı yapıldığı şüphesiyle yürütülen soruşturma kapsamında Frankfurt Savcılığı tarafından Deutsche Bank’ın Frankfurt merkezinde aramalar yapıldığı, şirketin devlet daireleri ile kapsamlı işbirliğini sürdüreceği ifade edildi.
 



Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/deutsche-bank-a-baskin-soku/ekonomi/ekonomidetay/12.12.2012/1640813/default.htm



Etiketler: Berlin , Frankfurt , Deutsche Bank , vergi dairesi , 2010 , Ten