2020-2021 yeni eğitim öğretim yılı Pazartesi günü okul öncesi ve ilkokul 1. sınıflar için başlıyor. Uzan bir aradan sonra öğrenciler okullarına tekrar kavuşuyor.

Yüz yüze eğitim için son hazırlıklar tamamlandı. Yarın anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri için ilk ders zili çalacak. İlk hafta okul öncesi ve birinci sınıflar haftada 2 gün okula gidip yüz yüze eğitim alacak. Çocuklar 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olarak ders yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı, bu çerçevede ‘Yönetici ve Öğretmenleri Bilgilendirme Rehberi hazırladı. Buna göre, öğretmenler ders giriş ve çıkışlarında hijyeni sağlayarak gerekli tedbirleri (el yıkama vb.) alacak. Sosyal mesafeye uygun şekilde oturma düzeni oluşturulacak. Ayrıca açık havada yapılacak eğitim-öğretim faaliyetlerinde de fiziksel mesafe ve hijyen kurallarına uygun tedbirler alınacak. Öğretmen, oturma düzenini sağlayacak. Öğrenciler arasında eğitim materyalleri alışverişi yapılmayacak.

KORONA BELİRTİSİ GÖSTEREN ÖĞRENCİYE İZOLASYON

Eğitim ortamları her kullanım sonrası havalandırılıp temizlik ve dezenfeksiyonu yapılacak. Günlük grup etkinliklerinde, öğrencinin hep aynı grup ile etkinlik yapması sağlanacak. Salgın hastalık belirtisi gösteren öğrencilerin öncelikle belirlenen boş bir alanda izole edilmesi ve ivedilikle okul idaresince görevlendirilen idareciye haber verilmesi sağlanacak. Eğitim ortamlarında, korona riski nedeni ile beslenme faaliyetleri yapılmayacak. Öğretmenler odasında sosyal mesafe kurallarına uygun davranılacak. Nöbetçi öğretmen, velileri zorunlu haller dışında okul bahçesine almayacak. Ders araları ve okul çıkışlarında öğrencilerin fiziksel mesafe kurallarına uymalarını sağlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilere yönelik hazırlanan “Temassız Oyunlar Kitabı” ile okullarda yapılması teşvik edilen oyun alanları hazırlandı. Bu kapsamda, Bağcılar’da 32 ilkokulda çizimler yapıldı. Belediye ekipleri tarafından okulların bahçelerine aralarında “yağ satarım bal satarım”, “sek sek”, “mendil kapmaca”, “yakan top” ve “üç taş” gibi geleneksel oyunların da olduğu oyun grupları çizildi. Yaz-kış çocukların faydalanacağı oyun gruplarının çiziminde ekipler, trafik yol çizgilerinde uygulanan “soğuk yol çizgi boyası” kullanıyor.

Covid-19 Salgın Sürecinde İlkokul 1. Sınıflarda Uygulanacak Haftalık Ders Çizelgesi

MEB'in sınavlarına uluslararası tescil MEB'in sınavlarına uluslararası tescil

TRT'DE EBA PROĞRAMI BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı EBA Canlı ders ekranında 2 yenilik yaptı.

Okul idareleri okulunda yapılan canlı ders sayısını sayı bazında görebilecek. Atanan/Atanabilecek Ders sayısı ve başlatılan/atanan ders sayısı istatistiğini ve grafiğini görebilecekler.

Öğretmenler EBA Canlı derse 5 dakika önceden girebilecek. Öğrencilerde 2 dakika önce canlı derse girebilceke şekilde ayarlandı.

Daha önce sistem tanımlanan ders saati tam olarak gelmeden derse girişe izin vermiyor bu da çeşitli sıkıntılara yol açıyordu.

MEB tarafından güncellenen ve 22 Eylül’den itibaren geçerli olacak ilkokul, ortaokul, lise EBA canlı ders saatleri çizelgesi:

İllere göre Eba Canlı Ders Saatleri
İllere göre Eba Canlı Ders Saatleri

TRT EBA İlkokul 21-25 Eylül programı için tıklayınız.

TRT EBA Ortaokul 21-25 Eylül programı için tıklayınız.

TRT EBA Lise 21-25 Eylül programı için tıklayınız.

MEB ortaöğretim genel müdürlüğü, 21 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılına ilişkin yayınladığı resmi yazı...