Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararına göre, görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk'tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığına, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.Yeni Bakan Özer, iktidarın 8. Milli Eğitim Bakanı oldu.

Yayımlanan kararda, "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk'tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104 üncü ve 106 ncı maddeleri gereğince atanmıştır" ifadelerine yer verildi.

ESKİ BAKAN PROF.DR. ZİYA SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Öte yandan Ziya Selçuk görevinden ayrılmasına ilişkin Twitter üzerinden açıklama yaptı. Selçuk "Millî Eğitim Bakanlığı görevim bugün itibarıyla nihayetlenmiştir. Bana ülkemin çocukları için çalışma imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, birlikte görev yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre boyunca birlikte çok kıymetli çalışmalara imza attığımız değerli çalışma arkadaşım Bakanımız Sayın Mahmut Özer Bey’e ve göreve yeni başlayan Bakan Yardımcılarımıza başarılar diliyorum." dedi

Bursa Teknik Üniversitesi Arama Konferansı’nın açılışı gerçekleşti Bursa Teknik Üniversitesi Arama Konferansı’nın açılışı gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanlığında Bakan Yardımcılığına Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili , Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Şadri Şensoy , ve Prof. Dr. Petek Aşkar atandı. Atamaların 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince yapıldığı aktarıldı.

  

İLK GÜNDEN İCRAAT PLANLAMASI; NOT SİSTEMİ VE İKİLİ EĞİTİM SİSTEMİ KALKIYOR

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından atılması beklenen adımların başında, ilkokullarda not yerine çocukların gelişimine katkıda bulunacak çok yönlü bir değerlendirme sisteminin kurulacağı belirtiliyor.

Aynı zamanda kamuoyunda çok tartışılan ve velilerin okula gidiş geliş saati nedeniyle karşı çıktığı "ikili eğitim" sistemi de yeni bakanla birlikte kalkacağı belirtiliyor.

Yeni bakanla birlikte "2023 Eğitim Vizyonu'nda da yer alan eğitimde yaşanması beklenen değişiklikler şu şekilde:

- İlk ve ortaokullarda çocuğun gelişimi esas alınarak ders sayısı ve ders çizelgesi hafifletilecek.

- İlkokullarda not yerine çocukların gelişimsel özellikleri dikkate alınarak çok yönlü değerlendirme sistemi kurulacak.

- Çocukların düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyen Tasarım - Beceri Atölyeleri kurulacak ve ulusal standartları oluşturulacak.

- İkili eğitim tümüyle kaldırılacak.

- Derslerle bütünleşik veya ders dışı etkinliklere ağırlık verilecek.

- Okulların çevresindeki bilim merkezleri, müzeler, sanat merkezleri, teknoparklar ve üniversitelerle iş birlikleri artırılacak.

- Okul-mahalle spor kulüpleri kurulacak

- Çocukların spor antrenmanlarına katılmaları için öğleden sonra gereken sistem kurulacak.

- Tam gün eğitim yapılan  ve sağlıklı yemek koşulları sağlanamayan okullardan başlayarak çocuklara öğle yemeği verilmesi sağlanacak.

Bakan Özer'in çocukluk yıllarının geçtiği Tokat merkeze bağlı Yazıbaşı köyünde, atama haberi cami hoparlöründen yapılan anonsla duyuruldu. Köy muhtarı İdris Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mahmut Özer'in bakan olarak atandığını duyurarak, "Köyümüzün yetiştirmiş olduğu güzel insan Mahmut Özer'e yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran bugün itibariyle Bakanlıktaki görevinin sona erdiğini duyurdu. Bugün itibariyle MEB'daki değişim  sonrasında, Bakan yardımcıları Mustafa Safran ve Reha Denemeç'in görevlerine devam edip etmeyecekleri merak ediliyordu. Zira Resmi Gazetede yayımlanan 3 yeni Bakan yardımcısı ile MEB'de toplam 5 bakan yardımcısı olmuştu.

Kulislerde Bakan yardımcılarının istifa edeceği belirtiliyordu. Bakan yardımcısı Mustafa Safran sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugün itibariyle görevinden ayrıldığını açıkladı. Reha Denemeç ise henüz bir açıklama yapmadı.

YENİ BAKANIMIZ PROF.DR. MAHMUT ÖZER KİMDİR?

1970 yılında Tokat'ta doğan Özer, 1988 yılında Tokat İmam Hatip Lisesini bitirdi.[2] 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı’nda Elektronik Mühendisi olarak görev yaptıktan sonra 1994-2002 yılları arasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır.

2001 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında doktorasını tamamlayan Özer, 2002 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçent olarak göreve başladı. Aynı üniversitede 2005 yılında doçent, 2010 yılında da profesör unvanını aldı. 2009 yılından itibaren rektör yardımcılığı görevinde bulunurken, 2010 yılında gerçekleştirilen rektörlük seçimlerinde birinci çıktıktan[3] sonra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi rektörü olarak atandı.[4] 2014 yılında rektörlük seçimlerinde de birinci olan Özer, yeniden Bülent Ecevit Üniversitesi rektörü olarak atandı.[5]

6 Ağustos 2021 tarihinde T.C. Resmî Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Ziya Selçuk'un yerine millî eğitim bakanı olarak atanmıştır.[9]

( KAYNAK LİNK: Mahmut Özer - Vikipedi (wikipedia.org) )

Kaynakça
^ "Cumhurbaşkanımızın Rektör Atamaları". 9 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2014.
^ "Tokat İmam Hatipliler Derneği". 16 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2017.
^ "ZKÜ'de rektörlük seçimi yapıldı". Hürriyet. 21 Ekim 2010. 16 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2017.
^ "ZKÜ'nün yeni rektörü belli oldu". Pusula Gazetesi. 10 Kasım 2010. 14 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2017.
^ "Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü'ne Büyük Onur". Milliyet. 23 Ekim 2014. 16 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2017.
^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2020.
^ "Rektör Özer, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanvekili Oldu". Habertürk. 29 Ekim 2015. 16 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2017.
^ http://www.meb.gov.tr/meb/bakanyardimcilari/detay.php?ID=2 11 Ocak 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
^ "31560 sayılı Resmi Gazete Atama Kararları, Karar No:2021/387" (PDF). Resmi Gazete. T.C. Cumhurbaşkanlığı. 6 Ağustos 2021. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2021.

ONGUNHABER EKİBİ OLARAK YENİ BAKANIMIZ SAYIN PROF.DR. MAHMUT ÖZER'E SAĞLIK, HUZUR VE BAŞARILAR DİLERİZ.