Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Sözcü Gazetesi 09.01.2013 tarihli haberine göre;

 

 

Hacker grubu RedHack'in son açıkladığı belgede Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi hakkında şoke eden iddialar yer alıyor.


 

Adını, ODTÜ’de yaşanan olaylar sonrasında öğrencileri ve ODTÜ yönetimini kınmasıyla duyuran Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin adı bu kez hacker grubu RedHack’in açıkladığı belgelerde geçiyor.

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ HAKKINDAKİ BELGELER İÇİN TIKLAYIN

RedHack’in açıkladığı belgelerdeki usulsüzlük/sahtekarlık iddiasına göre, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde sahte belgelerle doçent ataması gerçekleştirilmiş. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in bu iddiaları bilmesine karşın sessiz kalarak suça ortak olduğu iddia ediliyor.

Atamanın yapıldığı kararın altında imzası bulunan isimlerden biri de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karataş. Karataş ismi, yine ODTÜ olaylarının ardından gündeme gelmişti. kmubilgipaylasim.net adresindeki açıklamada ODTÜ’de yaşananlardan dolayı sert eleştirilerde bulunan Karataş, açıklamasında Başbakan Erdoğan’ın haklılığını da savunuyor.

KARATAŞ NE DEMİŞTİ?

Karataş, öğrencilerin taş, sopa ve molotof gazı tarzı şiddet barındıran davranışlarını olumlu görmediğini ifade ederek, ODTÜ gibi Türkiye’nin öncü üniversitelerinden birinin adının bu tür nahoş olaylarla anılmasından dolayı üzüldüğünü söyledi.
Prof. Dr. Mehmet Karataş açıklamasını şöyle sürdürdü:“Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen Göktürk-2 Uydusu’nu uzaya gönderme töreni sırasında, ODTÜ yerleşkesinde meydana gelen ve ekranlarda görünen olaylar beni de derinden üzdü. Değişimin ve gelişmenin öncüsü durumunda olan üniversitelerin öğrenci kimliği ve kişiliği taşımayan küçük bir azınlık tarafından isimlerinin kirletilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu küçük azınlık tarafından gerçekleştirilen olaylar akademik özgürlüklerin yaşanış biçimi değil, sadece şiddet hareketleridir. Ülkemizin en nadide üniversitelerinden biri olan ODTÜ’nün de kötü niyetli bir grup öğrencinin yaptıklarından dolayı imajının zedelenmemesi kanaatindeyim.”

Prof. Dr. Mehmet Karataş; son yıllarda her ilde en az bir üniversitenin kurulduğunu, üniversitelerdeki istihdam oranının arttığını ve yükseköğretimin hızlı bir gelişim içine girdiğini belirtti. “Üniversitelerin bilimsel başarılarıyla gündeme gelmesi gerekirken demokrasi kisvesi altında bu tarz şiddet hareketlerinin yaşanmasını doğru bulmuyorum“ diye konuştu.