Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı
Eğitim-öğretim yılı başında yürürlüğe giren sistem değişikliği ile artık okulun değil, öğrencinin bireysel başarı puanı esas alınacak. Önceki sistemde öğrencinin kendi başarısıyla beraber okul başarı puanı da eklenerek SBS puanı hesaplanırken, yeni sistemde yapılan değişiklikle öğrencinin okul başarı puanı hesaplamaya katılmıyor. Öğrencinin 6. 7. ve 8.sınıftaki notlarının ortalaması hesaplamaya katılıyor ve sonucu yüzde 30 etkiliyor.
 
‘Öğrencinin sadece kendi notu önemli’
Fatih Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanı Hakan Metan eski sistemde öğrenciler için iyi bir okula gitmenin daha önemli olduğunu belirterek; “Yeni sitemde öğrencilerin hangi okulda olduklarının önemi kalmadı. Okulun başarısı öğrenciyi olumlu veya olumsuz etkilemiyor. Öğrencinin sadece kendi notu önemli’ dedi.
 
Sistem adil gibi görünse de aslında adaletsizliğin ortaya çıkabileceğini öngören Metan, başarısız okulda öğretmenlerin bol not verdiği öğrenci ile başarılı okullarda hakkı olan notu alan öğrenci arasında ciddi farkların çıkabileceğini söyledi.
 
Bu sene sınava giren öğrencilerin ve velilerin sistemden yeni haberdar olduklarını ifade eden Fatih Koleji Psikolojik Danışmanı Hakan Metan şu öneride bulunuyor: “Herhangi bir konuda değişiklik yapıldığı zaman muhatapların mağdur edilmemesi ve değişikliğin alelacele değil yıllara yayılarak yapılması gerekir. Bu sistem, bu yıl sınava girecek öğrenciler için değil,5. sınıfa yeni başlayacak öğrenciler için uygulansa daha adaletli olur.”


Kaynak: http://egitim.milliyet.com.tr/sbs-ye-girecek-ogrenciler-dikkat-/egitimsbs/detay/1719416/default.htm



Etiketler: SBS , Haziran , sadece , okulda