SBS, 839'ü yurt içi ve 10'u yurt dışında olmak üzere toplam 849 sınav merkezinde 60 bin sınav salonunda 180 bin sınav görevlisiyle yapıldı.Sınava giren 1 milyon 127 bin 211 öğrenciye 100 soru için 120 dakika süre tanındı. 2 bin 284 engelli öğrencinin de katıldığı sınavda, bu öğrencilere engel durumlarına göre ek süre verildi. Sınav esnasında kopya çektiği salon görevlilerince tespit edilen öğrencilerin sınavları iptal edilecek. Ayrıca sınavdan sonra cevap kağıtlarının değerlendirmesi yapılırken aynı salonda sınava giren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında ikili/toplu kopya taraması yapılacak. Tarama sonucunda kopya tespit edilen öğrencilerin ilgili testleri iptal edilecek.

Öğrenciler ve veliler, saat 13.00'ten itibaren okullardan sınav kitapçıklarını alabilecek, ayrıca ''www.meb.gov.tr'' adresinden de sorularla cevap anahtarına ulaşılabilecek.

Yerleştirme sonuçları 12 Temmuz'da ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar, ''http://www.meb.gov.tr'' ile ''http://oges.meb.gov.tr'' adreslerinde yayımlanacak. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (PYBS) başvuran ilköğretim 8. sınıf öğrencileri ayrı bir sınava girmeyecek. Bu öğrencilerin PYBS sonuçları, SBS'ye göre hesaplanacak.

8. sınıf SBS puanı nasıl hesaplanır?

MEB 8. sınıf SBS puanı hesaplama aracında, 2012 yılında yapılan SBS uygulamasına ait Test Ortalama ve Standart Sapmaları ile maksimum ve minimum Toplam Ağırlıklı Standart Puanlar kullanılarak hesaplamalar yapılmaktadır. Bu nedenle hesaplanan puanlar tahmini olarak öğrencinin alacağı puanı göstermektedir.

Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi

 

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Sınav soru ve cevaplarını indirmek için tıklayınız...

SBS 2013 sınavı saat 10:00'da başladı 12:30'da sona erecek. Sınav bitiminden sonra saat 13.00 itibariyle sorular ve cevap anahtarı http://www.meb.gov.tr adresinde yayınlanıyor. SBS 2013 soru ve cevapları MEB tarafında yayınlanır yayınlanmaz milliyet.com.tr'den öğrenebilirsiniz....



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/sbs-soru-ve-cevaplari-aciklandi/gundem/detay/1720251/default.htm