LYS Puan Hesaplama.LYS Puan Hesaplama sistemi nasıl? LYS Puan Hesaplama burada.LYS soru ve cevapları verildikten sonra LYS puan hesaplama sistemimize eklendi.İşte LYS Puan Hesaplama...

EGEMAKGÖÇ'ten dil kurslarına devam EGEMAKGÖÇ'ten dil kurslarına devam

İşte 2013 LYS'ye girecek adayları yakından ilgilendirilen uygulama. 2013 LYS puanını hesaplamak istiyorsan tıkla. 

LYS soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz sitemizde olacak.LYS 135 dakika sürecek ve adaylara 90 soru yöneltilecek. Testi alan adaylar ilk 24 sorunun tamamından sorunlu olacak
 
LYS soru ve cevapları TRT Okul ve TRT Haber'de canlı olarak yayınlacak.LYS soru ve cevapları aynı anda burada olacak. 
 
LYS soru ve cevapları açıklanmadan önce tüm gelişmeleri bu haberden takip edebilirsiniz
2013-YGS’de 180 ve üzeri puan alarak LYS’ye girme hakkı kazanan 1 milyon 232 bin 681 adaydan 851 bin 131’i LYS’ye başvurdu15 Haziran Cumartesi günü Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4), 16 Haziran Pazar günü Matematik Sınavı (LYS-1) ve Yabancı Dil Sınavı (LYS-5), 22 Haziran Cumartesi günü Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2), 23 Haziran Pazar günü Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) yapılacak. Sınavlar, sabah yapılan oturumlarda saat 10.00'da başlayacak, sadece pazar günü yapılacak LYS-5 Yabancı Dil Sınavı 14.30'da olacak.
 
Geçtiğimiz yıl LYS'ye sadece bir hafta kala puanların hesaplanmasında yer alan ağırlıklı ortaöğrenim başarı puanının kaldırılarak yerine bireysel başarı esasına dayanan sistemin getirilmek istenmesi tepkiler doğurmuş ve uygulamanın 2012-2013 eğitim yılına ertelendiği açıklanmıştı.
 
LYS puanını hesaplamak istediğiniz öğrencinin YGS`deki Türkçe, Temel Matematik, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve LYS'deki Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Edebiyat, Coğrafya 1, Tarih, Coğrafya 2, Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil bölümlerinde girmiş olduğu testlerden yapmış olduğu doğru ve yanlış sayılarını yazdıktan sonra hesapla butonuna basınız.


Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/lys-puan-hesaplama-lys-soru-ve/gundem/detay/1723378/default.htm



Etiketler: TRT , YGS , LYS , saat , Haziran , 2012 , puan hesaplama , 1 Milyon , sadece , 2013