Koç Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dilek Hüseyinzadegan, Frank Chouraqui ve Charilaos Platanakis'in yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi'nden Johannes Frische, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Özgür Gürsoy ve ODTÜ'den Andrea Rehberg’in de katılacağı sempozyumda Felsefe ve İnsan Hakları, Tarihsel Olgular ve Normlar, Evrenselcilik ve Eleştirisi konuları tartışılacak.

LGS için örnek sorular yayımlandı LGS için örnek sorular yayımlandı
Sempozyumun “Felsefe ve insan hakları” konulu ilk oturumunda, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Johannes Fritsche, “Kant Etiği ve İnsan Hakları” başlıklı, Koç Üniversitesi’nden Yardımcı Doç. Charilaos Platanakis, “İnsan Haklarının Felsefi Olarak Temellendirilmesi Mümkün Müdür?” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. 
 
“Tarihsel Olgular ve Normlar” konulu ikinci oturumda İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Dr. Özgür Gürsoy, “Haklar vs. Bilgi Olguları: Foucault’nun Tarihlerinde ‘Sınır-deneyim’in Eleştirel İşlevi” başlıklı sunumu, Koç Üniversitesi’nden Yardımcı Doç. Dilek Hüseyinzadegan da “Tarih, Olgular ve Normlar: Kant ile Foucault Arasında” başlıklı bir sunum yapacak. 
 
Sempozyumun, “Evrenselcilik ve Eleştirisi” başlıklı son oturumu ise ODTÜ’den Doçent Andrea Rehberg’in, “Herkes İçin Geçerli Bir Duygu: Kant, Arendt ve Lyotard’ın Sensus Communis Kavramına Yaklaşımları”, Koç Üniversitesi’nden Yardımcı Doç. Dr. Frank Chouraqui’nin, “Bolşevik Fiyaskosundan Önce Ricoeur ve Merleau-Ponty’nin Evrenselcilik Eleştirisi” başlıklı sunumu ile son bulacak.
 
Program Akışı
Yer : Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) - Taksim
Tarih : 15 Şubat 2013 - Cuma
Saat : 09.45 – 17.30
** Etkinliğin dili İngilizce, simultane tercüme yapılacaktır.


Kaynak: http://egitim.milliyet.com.tr/koc-universitesi-nden-siyaset-felsefesi-sempozyumu/egitimdunyasi/haberdetay/11.02.2013/1667424/default.htm



Etiketler: İzmir , ODTÜ , Taksim , İnsan Hakları , Koç Üniversitesi , Rehberg , Boğaziçi Üniversitesi , saat , 2013 , İngilizce , Anadolu