A.Ö.F öğrencilerininin beklediği gün geldi Dört gözle beklenen AÖF sınav sonuçları AÖF'nin sitesinden açıklandı. AÖF sonuçlarının açıklanmasıyla AÖF öğrencilerinin heyecanlı bekleyişi son buldu.





A.Ö.F FİNAL SINAVI SORU VE CEVAPLARI
AÖF (Açıköğretim) sınavına giren öğrenciler, sınav sonuçlarını heyecanla bekliyor. 7-8 Haziran 2014 tarihlerinde sınava girenler sınav sonuçlarının açıklanmasını istiyor. Henüz sınav sonuçları hakkında bir açıklama yapılmadı. Ancak genel olarak sonuçlar sınavdan 15 gün sonra açıklanıyor.
A.Ö.F'de bütünleme sınavları olmadığı için açıklanması beklenen A.Ö.F sınav sonuçları öğrenciler açısından büyük öneme sahip. Sınav sonuçları sınavın gerçekleştiği tarihinden itibaren genellikle 15 gün içinde
http://www.anadolu.edu.tr/tr/aciköğretim-sistemi adresinde yayınlanıyor ve öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabiliyor.
A.Ö.F 19-20 Nisan 2014 bahar dönemi final sınavı yapıldı. A.Ö.F soru ve cevapları e-öğrenme adresinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu iş her sınavda takribi 2 hafta ila 4 hafta arasında değişiyor. Hemen açıklanmayan A..ÖF sınav sonuçları, öğrencileri bir hayli merakta bırakıyor.

AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak “Fakülte” başlığından “Sınav Soruları” seçeneğine, “Bölüm” başlığından öğretim yılını, “Ders” başlığından istenen sınavı seçerek sınav sorularına erişebilirler.Şayet Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz, "T.C. Kimlik Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Batı Avrupa Programı öğrencisi iseniz, "Öğrenci Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. anadolu üniversitesi örgün program öğrencileri de portalda "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir. Yabancı uyruklu örgün program öğrencileri portalda "9..." ile başlayan "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir. Eğer öğrencimiz değilseniz, yukarıdaki kutucuğa "konuk" yazarak e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Ancak bu durumda, çoğu hizmetimizden sınırlı olarak yararlanabilirsiniz. Öğretim Üyelerimiz, kendilerine bildirilen kullanıcı adı ve şifreleri ile sistemde oturum açabilirler. İnternet Explorer'da güvenlik ve gizlilik ayarları varsayılan düzeyden daha yukarda olmamalıdır.

MEB'den'yapay zekâ eğiticilerine' eğitim MEB'den'yapay zekâ eğiticilerine' eğitim

DÖNEM SONU SINAVI
07 - 08 Haziran 2014

AÖF tek ders sınav müjdesini verdi. AÖF tek ders sınavı ne zaman yapılacak?
AÖF tek ders sınavı nerelerde yapılıyor? AÖF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Çekerol, sisteme getirdikleri önemli yeniliklerden bir tanesinin tek ders sınavı olduğunu kaydetti. Geçen yıl uygulamaya başlanan tek ders sınavı uygulamasında büyük bir başarı elde edildiğini belirten Çekerol, “Tek ders sınavı geçen sene sistemimizde uygulamaya başladığımız bir sınav oldu ve son derece de başarılı olduğunu gördük. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz tek ders sınavında, yaklaşık 56 bin öğrencimiz bir tek dersten okul uzatma durumundaydı. Sınava katılan 56 bin öğrencimizin 45 bininin, yani yüzde 80’inin başarılı olduğunu ve okullarını tamamladıklarını gördük. Bu bizi tabii ki son derece memnun eden bir sonuç oldu. O nedenle sistemsel bir değişiklik gerektirmemesi, yani şu anda bütün öğrenim hayatı boyunca öğrencilerimizin yönetmeliğimiz gereğinde yerine getirmek zorunda oldukları ders geçme, sınıf geçme gerekliliklerinde bir değişime neden olmaması nedeniyle tek ders sınavını rahatlıkla uygulayabilir durumdayız. Tek ders sınavını, sistemimiz içerisinde kabul edilebilir ve başarı oranının yüksek olduğu bir uygulama olarak görüyoruz” dedi.
YURT İÇİ PROGRAMLAR İÇİN TEK DERS SINAVI 20 Temmuz 2014’TE
Doç. Dr. Çekerol, tek ders sınavının 20 Temmuz 2014’te yapılacağını ifade ederek, “Tek ders sınavını bu yıl da öğretim yılının sonunda gerçekleştireceğiz. Tek ders sınavımızı, yurt içi programlarımız için 20 Temmuz 2014 tarihinde Türkiye’deki 11 şehirde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Lefkoşa’da gerçekleştiriyor olacağız. Bu sınava katılabilmek için gerekli olan koşullar; bu öğretim yılında o derse kayıtlı olan öğrencilerimiz, tek dersten mezun olup da sadece o dersten bekleyen öğrencilerimiz bu sınava katılabilir durumda olacaklar. Yine yaklaşık 100 bin öğrencimizin bu durumda olacağını ve onlar için bir organizasyon gerçekleştiriyor olacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.
YURT DIŞI PROGRAMLAR İÇİN TEK DERS SINAVI 10 AĞUSTOS 2014’TE
Yurt dışı programlar için yapılacak tek ders sınavının tarihini de açıklayan Çekerol, “Tabii sadece Türkiye içi değil yurt dışı programlarımızda da bu sınavlar gerçekleştirecek. Açık öğretim sisteminde üniversitemiz şu anda yurt dışında 8 farklı ülkede, 17 farklı şehirde eğitim-öğretimini sürdürüyor. Buralarda irtibat bürolarımız var ve sınavlarımızı 17 şehirde gerçekleştirir durumdayız. Tek ders sınavının boyutu biraz daha küçüldüğü için şu anda aldığımız karara göre, 10 Ağustos 2014’te yurt dışı programlarımızda; Almanya-Köln, Azerbaycan-Bakü, Kosova-Priştina ve Makedonya-Üsküp’te tek ders sınavımızı gerçekleştiriyor olacağız” şeklinde konuştu.
“TEK DERSTEN OKUL UZATILMASININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN GAYRETİMİZ SÖZ KONUSU”
“Öğrencilerimizin bir tek ders yüzünden okul uzatmalarının önüne geçmek için bir gayretimiz söz konusu” diyen Çekerol, şöyle devam etti:“Gönül ister ki öğrencilerimiz buraya kalmadan öğretim yılı sonunda normal sınavlarıyla ara ve dönem sonu sınavlarında başarılı olup eğitim-öğretim hayatlarını o şekilde tamamlamış olsunlar. Verdiğimiz mezunlardan başarılı bir sistem olduğunu ve başarılı bir öğrenci grubuyla eğitim-öğretimimizi sürdürdüğümüzü düşünüyoruz.”
AÖF NEDİR?
1982- 1983 öğretim yılında, Anadolu Üniversitesi'ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda Mektupla Öğretim adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur.
AÖF ÖNLİSANS PROGRAMLARI
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sosyal Bilimler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Ev İdaresi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Halkla İlişkiler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Yerel Yönetimler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dış Ticaret Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Muhasebe Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bankacılık ve Sigortacılık Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İlahiyat Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Tarım Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bilgi Yönetimi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Laborant ve Veteriner sağlık Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı
AÖF LİSANS PROGRAMLARI
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İşletme Fakültesi İşletme Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi BölümüAçıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Maliye Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi İktisat Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü
Yabancı Dil Muafiyet Sınavı
Zorunlu yabancı dil derslerinden muafiyet talep eden öğrencilerin muafiyet sınavına kayıt yaptırdığı sistemdir.
Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvurusu
Erasmus öğrenci değişim programlarından yararlanmak isteyen öğrencilerin ön başvurularını yaptıkları sistemdir.
Örgün Hesap (Öğrenci İşleri)
Öğrenci işleri çalışanlarının, yeni kayıt olan öğrencilere yukarıda adı geçen programlarda kullanacakları İnternet hesabını verdikleri ve İnternet hesabı şifrelerini unutan öğrencilerin şifre sıfırlama işlemlerini gerçekleştirdikleri sistemdir.
Öğrenci Sevk/Belge (Öğrenci İşleri)

AÖF Puanı Nasıl Hesaplanır?
Aşağıda puan hesaplama yöntemi anlatılmıştır Bu puan hesaplayıcı ile hesaplanan bağıl not hesabı yöntemine göre orta düzeyde öğrenci kabul edilerek yapılmıştır. Eğer not ortalamanız "bağıl not hesabı yöntemi ile hesaplanan 25 puan üzeri not almış tüm öğrencilerin notlarının toplamının öğrenci sayısına bölünmesi ile ortaya çıkan ortalama başarı notunun standart sapması sonucu ortaya çıkan z değerinin 10 katının 50 fazlasından (t değeri)" yani diğer öğrencilerin ortalamasından daha yüksek ise geçmeniz daha garanti olacak, daha düşük ise bir iki puan ile kalma ihtimaliniz bulunabilecektir.
Sınav sonuçlarının açıklanması ve tüm öğrencilerin not ortalaması ortaya çıkmadan önce Açıköğretim Fakültesi dahil sınıf geçme notunun kaç olduğunu kimse bilememektedir. İleride tüm derslerin başarı not ortalamalarının ayrı ayrı yayınlanması durumunda programda değişiklikler yapılarak net geçme notların ortaya çıkarılması mümkün olabilecektir.

84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)

77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)

71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)

66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ

61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)


56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)

50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)

46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

0 – 32____FF__0,00 (KALDI)

AÖF (Açıköğretim) Ara ve Dönem Sonu Sınav Notunun Başarı Notuna Katkısı
Açıköğretim AÖF ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'tir.
Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30 ) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerle-rinin toplamı ile hesaplanır.
Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.
Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74