Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi
AIESEC Türkiye “Yurtdışı Stajları” için sınav programını açıkladı. Programa göre, “Yurtdışında Kurumsal Staj” için sınav, 17 Mart 2013 Pazar; “Yurtdışında Proje Stajı” için sınav, 24 Mart 2013 Pazar saat 11.00’da AIESEC şubelerinin bulunduğu illerde ve KKTC’de yapılacak. Sınav için başvurular, AIESEC’in üniversitelerde açtığı standlardan veya internship.aiesec.org.tr adresinden yapılabiliyor. AIESEC’in staj sınavları İngilizce gerçekleştirilecek, sınavı geçen öğrenciler ve yeni mezunlar online bir platformdan staj yapacakları firma ve projelere başvuracak. Staj adaylarına her aşamada, AIESEC gönüllü çalışanları yardımcı olacak. 
 
AIESEC’in yurtdışı kurumsal stajlar kapsamında öğrenciler veya yeni mezunlar, yurtdışında bir firmada 6 hafta ile 1.5 yıl arasında staj yapabiliyor. AIESEC ayrıca, toplumsal gelişim programları çerçevesinde uluslararası sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak çalışma imkânı da sunuyor. Genellikle üniversite 1., 2., 3. sınıf veya hazırlık sınıfını bitirmiş olan öğrencilerin yaz tatillerinde katılabildiği program kapsamında gençler,  yurtdışında bir projede gönüllü olarak çalışabiliyor. AIESEC her yıl Ekim ve Mart aylarında, yurtdışına gitmek isteyen gençler için İngilizce sınavı gerçekleştiriyor.
 
AIESEC Türkiye Uluslararası Stajlar Koordinatörü Candeniz Önkol, yaptığı değerlendirmede; “Artan işsizlik oranları, küreselleşen ekonomi ve hızla değişen trendler nedeniyle gençler artık mezun olmadan önce yetkinliklerini geliştirebilecekleri alanlara yöneliyor. Erasmus, yabancı dil okulları ve çeşitli uluslararası eğitim kurumları ile kariyerlerine sağlam başlamayı hedefleyen genç kesimin bir diğer önemli tercihi ise AIESEC. Dünyanın 113 ülkesinde, 1954 yılından bu yana da Türkiye’de faaliyet gösteren AIESEC; yıllardır gençlerin dünya vatandaşı olma yolundaki gelişimlerine katkıda bulunuyor. Gençler hem yabancı dillerini geliştirip, kendi alanlarında uzman kişilerle çalışıyor; hem de bu uluslararası iş tecrübesine CV’lerinde yer vererek diğer adaylar arasında bir adım öne geçiyorlar. Ayrıca gençlere, birçok ülkeden arkadaş edinerek farklı kültürleri öğrenme ve sosyal sorumluluk bilinci kazanma fırsatı da sunuyoruz.” dedi.


Kaynak: http://egitim.milliyet.com.tr/aiesec-yurtdisi-staji-icin-sinavlar-basliyor/egitimyurtdisi/haberdetay/28.02.2013/1674587/default.htm