Dereceye giren öğrencilerin  ödülleri Başkan Büyükgöz’den Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Ohio eyaletindeki silah kullanımı savunucularının, ateşli silah teknikleri eğitimine ilişkin 24 öğretmene test programı hazırladığı, Arizona eyaleti başsavcısının da her okulda bir öğretmenin silah taşıması gerektiğine dair kanun değişikliği teklifini eyalet meclisine sunduğu belirtildi.
 
HER OKULDA SİLAHLI GÖREVLİ 
 
ABD’de arka arkaya yaşanan bu hamlelerin, ülkede en güçlü silah lobisine sahip sivil toplum örgütü Ulusal Tüfek Birliği’nin (National Rifle Association) her okulda silahlı bir ordu görevlisinin olması önerisinin ardından yaşandığı bildirildi.
 
Uzmanlar, bu önerinin Başkan Barack Obama’nın silahlanmaya karşı ’’acilen bir müdahale gerektiği’’ yönündeki açıklamasının ardından yapılmasının kamuoyunda tepki çektiğine işaret etti.
 
Başkan Yardımcısı Joe Biden önderliğinde bir grubun bu konuda bazı yasa değişikliği önergelerini Obama’ya sunmasının ve bunlardan bazılarının ocak ayında Kongre’de görüşülmesinin beklendiği ifade edildi.
 
KAMUOYU RAHATSIZ 
 
ABD genelindeki 98 bin okulun bazılarında silahlı güvenlik görevlileri bulunuyor. Eğitmenler ve ailelerin her okulda silahlı bir ordu görevlisinin bulunması konusunda fikir ayrılıkları yaşadığına işaret ediliyor.
 
Bazı eğitimciler, öğretmenlerin silah taşıması halinde gücünü kötüye kullanabileceğini, öğrencilerin öğretmenlerinden silahlarını farklı yollarla alabileceğini ve okul arkadaşlarını öldürebileceklerini savunuyor.
 
Utahlı eğitimciler ise silah taşımanın tamamen yasaklanmasını desteklediklerini ama yasaların buna izin vermemesinden şikayetçi olduklarını vurguluyor. Utah eyaleti yasasında, okullarda ve üniversitede silah kullanımının yasak olmasına rağmen ruhsatlı silahların farklı kısıtlamalara maruz kaldığı belirtiliyor.
 
Silah kullanımını destekleyen sivil guruplar, Utah’daki öğretmenlerin yüzde 1’inin yasal silah ruhsatı olduğunu tahmin ettiklerini, bunlardan kaçının okula silah soktuğunun tespit edilemeyeceğini söyledi.
 
Conneticut’ta yaşanan saldırının ardından bazı öğretmenlerin de silah taşıma ve kullanma haklarının olması gerektiği kaydedildi.
 
Öğretmen Kevin Leatherbarrow, yanında ruhsatlı bir tabanca taşıdığını ve bu durumda bir sakınca görmediğini, okulda herhangi bir saldırının yaşanması halinde silahsız yakalanmanın ’’ölü olmakla’’ eşdeğer olduğuna inandığını dile getirdi.
 
Uzmanlar, ABD’deki her okulda silahlı ordu görevlilerinin olması ve öğretmenlere silah verilmesi konularının uzun süre gündemi meşgul edeceğini ifade ediyor.