İstanbul’da kadınlara evliliklerini kurtarabileceğini vadeden ve bu kadınlardan para alarak dualar edip, vücutlarına yazılar yazarak cinsel istismarda bulunan Burhan Dalgalı(48). tutuklandı.

İstanbul’da ‘Cinci Hoca’ olarak bilinen, cinsel tacizden suç kaydı bulunan ve terör örgütü pkk toplantısında fotoğrafları ortaya çıkan Burhan Dalgalı (48) Esenler’de yakalandı.Dolandırıcılıktan gözaltına alınan sözde hoca sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

İHBAR ÜZERİNE ORTAYA ÇIKTI

Polisi harekete geçiren olay, Esenler’de “Cinci hoca” olarak bilinen bir kişinin insanların inançlarını suistimal ettiği ihbarı üzerine ortaya çıktı.

İddaya göre emniyete şikayette bulunan Ebubekir B. ile eşi, boşanmalarından sonra yeniden bir araya geldiklerini imam nikahı için sözde “Hoca” Burhan Dalgalı’yı çağırdıklarını söyledi.

Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece

NİKAH TAZELEME BEDELİ Mİ, UZUV KİRASI MI BİLEMEDİK 3 BİN 200 LİRA

Ebubekir B. ve eşinin imam nikahını kıymak için Esenler Kazım Karabekir Mahallesi’nde adrese giden Dalgalı, iddiaya göre nikah tazelemek için kefaret parası verilmesi gerektiğini söyledi. İkiliden 3 bin 200 lira para talep etti.(HAKSIZ İTHAM VE İFTİRADA ASLA BULUNMUYORUZ AMA NİKAH TAZELEME BEDELİ Mİ, UZUV KİRASI MI BİLEMEDİK... )

“BOŞ ODA VAR MI?”

Bu paranın boşanma kefareti olduğunu söyleyen Dalgalı, iddiaya göre Ebubekir B.’ye “Eşinle baş başa görüşmek gerekiyor. Boş odanız var mı?” diye sordu. Bu istek reddedilince de konuyu kapattı.

TACİZ İDDİASI

Burhan Dalgalı nikah tazeleyip evden ayrıldı. Ebubekir B. bir süre sonra mahallede bir arkadaşıyla görüşürken Dalgalı’nın bir kadını taciz ettiği iddialarını öğrendi.

Cinci Hoca’ya kefaret parası ödediğini söyleyen Ebubekir B., nikahta böyle bir paranın olmadığı bilgisini edinince dolandırıldığını anladı.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Polis ekipleri şüphelilerle ilgili inceleme yaparken sözde hocanın taciz görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde sözde ‘hocanın’ bir kadının elbiselerini çıkarttırarak bedenine Arapça yazılar yazdığı görüldü. Ancak o görüntülerle ilgili şikayetçi olunmadığı öğrenildi.

TUTUKLANDI, CİNSEL TACİZ ARAŞTIRILIYOR…

Polis ekipleri elde edilen bilgileri savcılığa iletince tutuklama kararı çıkarıldı. Burhan Dalgalı düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

 Dolandırıcılıktan yakalanan şüphelinin 2012 yılında cinsel tacizden suç kaydı olduğu belirtildi. Emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan şüpheli hakkında, cinsel taciz iddialarının da araştırıldığı öğrenildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TOPLANTISINDAN FOTOĞRAFI ÇIKTI

Şüphelinin daha önce terör örgütünün bir toplantısına da katıldığı öne sürüldü. O toplantıyla ilgili bir fotoğraf da ortaya çıktı.