Yaklaşık bir hafta önce, Port2Port web sitesi, El Al’ın 24 Mayıs’ta faaliyete geçecek olan,Türkiye’ye düzenli bir kargo hattı kurmayı planladığını duyurmuştu.İsrail’in Milli havayolu El-Al Airlines 10 yıl (Resmi kayıtlarda 13 yıl) aradan sonra ilk kez İstanbul’a uçuş gerçekleştirdi.

1948'de İsrail devleti tarafından kurulan El Al havayolu şirketi İstanbul ile Tel Aviv arasında uzun süre hava köprüsü oluşturdu, 2007’de ise Türkiye'den sözde Ticari nedenler bahane ederek tamamen ayrılmıştı.

Türkiye’de alınan onay sonrasında İstanbul’a kargo operasyonlarına başlayan İsrailli havayolu ilk seferini bu sabah gerçekleştirdiği ve B787-9 Dreamliner tipi uçak Türkiye saatiyle 07:52'de İstanbul Havalimanı’na teker koydu. İstanbul’da 24 ton yardım malzemesi yüklenen kargo uçağının koronavirüs salgınıyla mücadelede gerekli bu yardım malzemelerini Amerika Birleşik Devletleri’ne götürdüğü bildirildi.

Diğer pek çok havayolu şirketi gibi El Al da koronavirüs salgınından olumsuz etkilenmiş ve Mart ayında bin çalışanını işten çıkararak tasarrufa gideceğini duyurmuştu. Şirket, yolcu uçuşlarının yapılamaması nedeniyle uçaklarının bir kısmını kargo uçağına çevirdiğini açıklamıştı. El Al, bir süre önce ithalat ve ihracat amaçlı kargo taşımacılığı yapabilmek için Türkiye'ye izin başvurusunda bulunduğunu da duyurmuştu.

RESMİ 13 YIL AMA İSRAİL'E GÖRE 10 YILLIK BİR AYRILIK

İsrail Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabı, El Al'ın Atatürk Havalimanı'na inişini, "10 yıl aradan sonra ilk kez bir @EL_AL_AIRLINES kargo uçağı bu sabah İstanbul'a iniş yaptı. Bugünden sonra, #THY'nin yanı sıra ELAL da #TelAviv- #İstanbul arasında karşılıklı uçuşlar gerçekleştirerek iki ülke arasındaki ticaretin yeni rekor seviyelere ulaşmasına katkı sağlayacak." diye duyurdu.

Şalom gazetesine konuşan El Al Kargo departmanı Müdürü Ronen Shapira, uçuşların sadece yük taşıma amacı ile yenilendiğini açıkladı. Shapira, "Şu an korona virüsü sebebiyle El Al uçakları maalesef yolcu taşıyamıyor. Biz de uçaklarımızı kargo uçaklarına dönüştürdük. Bu uçakları koronavirüsle mücadelede gerekli insani yardım, yani koronaya karşı savaşta kullanılabilecek çeşitli tıbbi yardım malzemelerini taşımada kullanmaya karar verdik. Çin, ABD gibi ülkelerle korona ile savaşmak için gereken eldiven, maske, tulum gibi  malzemeleri taşımaya yönelik bir proje oluşturduk. Çeşitli ülkelerde eksik olan bu malzemeleri taşımak için ülkelerle bağlantı kurduk. İstanbul uçuşlarımızı da aynı amaçla talep ettik" dedi.

El-Al kargo uçaklarının önümüzdeki süreçte haftada iki kez İstanbul Havalimanı’na gelmesi planlanıyor. Ayrıca İsrail basınında yer alan haberlere göre, El-Al’ın İstanbul’a düzenli kargo operasyonlarına başlamaya hazırlandığı belirtiliyor.

MAKÛL ŞÜPHELERİMİZ VAR!...

1)- İsrail'e göre 10 Resmi kayıtlarda 13 yıllık karşılıklı uçuşların durdurulması söz konusu arada ki 3 yıllık fark süresince neler oldu bir göz gezdirin Türkiye Yakın  tarihine bizce...

2)- 13 Yıl Sonra Ramazan Bayramının 1. Günü İsrail Kargo Uçağı Atatürk Havalimanına Neden İndi?

3)- Neden İsrail, Neden İsrail'in Milli Havacılık Şirketi El-Al? Amerika Sadece İsrail İle Çalışmıyor Katar Havayolları ile bile çalışabilen ABD Neden Türkiye İçin El-Al Kargo Uçağını seçti?

4)- UPS Kargo'nun bu operasyonda rolü nedir?

109 Yıl Sonra "Havada, Karada ve Denizde Yankılandı" 109 Yıl Sonra "Havada, Karada ve Denizde Yankılandı"

5)-  İsrail'in Milli Havacılık Şirketi El-Al envanterinde bulunan B787-9 Dreamliner tipi uçak Türkiye saatiyle 07:52'de İstanbul Havalimanı’na inmeden önce başka yerlerde mola verdimi?

6)- Bu uçakta ABD'ne  Covid-19 ile ilgili yardım malzemesi yollanırken yanlışlıkla birden fazla MOSSAD görevlisi uçaktan iniverdi mi?

7)- Bu uçakla sadece tıbbi yardım malzemesinin gönderildiğine eminmisiniz?

8)- Bu Link'i bir tıklayıp incelermisiniz ---->  https://www.abreureport.com/2020/03/dutch-government-cover-up-in-number.html