İzmir Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan ( 33288 Sicil No) , DHKP-C sanığı olarak yargılandığı sırada örgüt talimatıyla açlık grevine başlayıp örgüt zoruyla devam eden, geçtiğimiz günlerde kaldırıldığı hastanede ölen İbrahim Gökçek’in ardından ağıtlar yaktı. Hâkim Pehlivan, Twitter hesabından İbrahim Gökçek ev Helin Bölek ile ilgili dikkat çekici paylaşımlarda bulundu.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde DHKP-C terör örgütü üyeliği suçundan yargılanan Grup Yorum mensubu Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, terör örgütünün talimatıyla başlattığı ölüm orucu sonucu geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmişti. İbrahim Gökçek'in cenazesini bahane eden DHKP-C'li militanlar İstanbul Gazi Mahallesi'nde ve Kayseri'de güvenlik güçlerine saldırmıştı.

Terör örgütünün talimatıyla ölüm orucuna girip hayatını kaybeden İbrahim Gökçek'e bir anlamda destek veren İzmir Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan, İbrahim Gökçek ardından ağıt yakarcasına paylaşımlarda bulundu.

 HSK, Paylaşımlar Sonrası Süratle Harekete Geçti ve İzmir Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan Hakkında İnceleme Başlattı 

Daha önce de, HSYK 3. Dairesi tarafından, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması konusunda Evrensel gazetesine demeç veren Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri ve Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında inceleme izni verildi.

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Hakim Pehlivan’ın, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması konusunda mülakat verdiğini, HSYK 3. Dairesince Pehlivan hakkında inceleme izni verildiğini ve hazırlanacak müfettiş raporu doğrultusunda Pehlivan ile ilgili gereğinin yapılacağını söyledi.

Pehlivan, gazeteye verdiği demeçte Anayasa değişikliği ile yargının yürütmeye teslim edildiğine işaret etmiş ve müdahale uyarısında bulunmuştu.(Link: https://adanabarosu.org.tr/tr/barodan-haberler/hsyk-nin-tavrini-dogru-bulmuyoruz )

Hakim Pehlivan ile ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı. 2014 yılında KHK ile kapatılan YARSAV'ın HSYK adayı olduğu belirlendi. YARSAV, 15 Temmuz darbe girişimi ardından kapatılmıştı. YARSAV'ın Başkanı Murat ASLAN ve Yardımcısı Oktay Aydın FETÖ üyeliğinden 10'ar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Aydın'ın Bylock kullanıcısı olduğu belirlenmişti.

Resim

 Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan ( 33288 Sicil No) , DHKP-C sanığı olarak yargılandığı sırada örgüt talimatıyla açlık grevine başlayıp geçtiğimiz günlerde kaldırıldığı hastanede ölen İbrahim Gökçek ve Helin Bölek ile ilgili Tweeteri ve diğer ilginç paylaşımları.

Kamuda Tasarruf İçin Özel Uçaklarla, Ailecek Ciddi Çalışma Yürütülüyor muş! Kamuda Tasarruf İçin Özel Uçaklarla, Ailecek Ciddi Çalışma Yürütülüyor muş!

HAKİM PEHLİVAN İLE HSK İLGİLENECEKTİR AMA BİZ ONGUN HABER EKİBİ OLARAK VAZİFESİNİN AĞIRLIĞININ FARKINDA ADALET DUYGUSUNDAN TAVİZ VERMEYEN VATAN EVLATLARI HAKİM VE SAVCILARIMIZLA HER ZAMAN BİRLİKTE YÜRÜMEKTEN ŞEREF DUYUYORUZ.

Resim