Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ile Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Pakdemirli’nin korumaları tarafından etkinlik salonuna alınmadı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHS Tarım ve Hayvancılık A.Ş’nin “Hayvan Takip Sistemi” açılışına katılmak üzere Karaman’a helikopterle gitti. MHP’li Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ile Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Pakdemirli’nin korumaları tarafından etkinlik salonuna alınmadı.

Katliam Taşeronu: ‘Haberlere kulak asmayın, işe çıkıyoruz’! Katliam Taşeronu: ‘Haberlere kulak asmayın, işe çıkıyoruz’!

12 Temmuz 2021'de Karaman'a gelecek olan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin programı 13 temuz 2021 deki kabine toplantısı nedeniyle iptal edimişti.  Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, büyükbaş hayvanlarda ilk kez uygulamaya başlanacak “Elektronik Hayvan Takip Sistemi'nin” tanıtım programına katılmak üzere, Orman Genel Müdürlüğü’ne ait bir helikopterle Karaman’a geldi.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki CHS Tarım ve Hayvancılık A.Ş’nin bahçesine inen Bakan Pakdemirli, kalabalık bir heyet tarafından karşılandı. Pakdemirli, sıraya giren ilgilileri ellerini sıkmadan selamladı ve şirket binasına yöneldi.

SAYIN BAKAN, VE İLGİLİ ŞİRKETİN BU OLAYDA BİR KABAHATİ OLMADIĞI GÖRÜLDÜ AMA PROTOKOLÜN SEVK VE İDARESİNİ YAPAN KİM VEYA KİMLERDİ?

Bu sırada, Pakdemirli’nin arkasında yürüyen Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ile Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram’ın korumalar tarafından engellendiği görüldü. Belediye Başkanı Kalaycı, tepki göstermeden geri döndü. Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ise tepki gösterdi. 

BİLGİLENDİRME EKSİKLİĞİMİ YOKSA KORUMA İŞGÜZARLIĞIMI?

Karaman ilinin önde gelen kanaat önderleri ve işadamlarınca; "Yaşanan bu talihsizliğin kurumlar arası ön bilgilendirme ,sevk ve idare eksikliği" olarak değerlendirildi." Önemli ziyaretler ve açılışlarda yerel ve ulusal bazda sık rastalanan bu koruma tuhaflığının sebepleri İlgili kurumun koruma müdürlüğü ile ziyaret edilecek il veya ilçenin önce valilik protokol,basın-yayın ve halka ilişkiler birimleri ve yazı işleri müdürlükleri ile, emniyet müdürlüğü ilgili birimleri arasında kurulacak olan ön bilgilendirme, planlama ve koordinasyon eksikliği" nedeniyle yaşandığının altı çizildi.

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ’ NİN KARAMAN PROGRAMI

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN SEKTÖR TEMSİLCİLERİNE "ENDİŞENİZ OLMASIN" MESAJI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, daha sonra bir otelde düzenlenen Sektör Buluşması Toplantısı’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada, sektör buluşmalarına çok önem verdiklerini ifade eden Pakdemirli, sektör temsilcileriyle Bakanlık çalışanlarının bir araya geldiğini ve sorunlara direkt çözüm üretmeyi amaçladıklarını söyledi. Pakdemirli, dünyanın son 1,5 yıldır yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele ettiğini hatırlatarak, “Henüz tabii ki ağzımızdaki maskeleri tamamen söküp atamadık maalesef. Bu biraz da zaman alacak gibi gözüküyor. Bunun da topluma, dünyaya, küresel boyutta bir yükü var. Ciddi şekilde tüm dünyada pandemiyle beraber fiyatlar arttı. Hem emtia fiyatları arttı, hem çiftçimizin girdi fiyatları arttı, hem de tüketicilerde de bugün bir isyan var. Ayçiçek fiyat yapısı dün itibarıyla bin 400 dolar civarındaydı dünya piyasasında. Aynı gün bir sene evvel bu 800 dolardı. Yüzde 100’lere varan çok ciddi artışlar var. Hububat, buğday 200 dolarlardan geldi 330 dolarlı fiyatlara dayandı. Sürekli olarak da bu fiyatlar oynarlık içerisinde. Diğer tüm ürünlerde çok ciddi bir artış var” dedi.

Bu fiyat artışlarının şu ana kadar çiftçiyi önemli derecede etkilemediğini dile getiren Pakdemirli, buna rağmen çiftçide bir kaygı olduğunu söyledi. Pakdemirli, çiftçinin de gübre, tohum ve ilaç gibi diğer maliyetlerinde de artış yaşandığını ifade ederek, “Bu artışları geçici olarak görmekle beraber çiftçimizin de bu kaygısını gidermek anlamında şunu söylüyorum; özellikle bu sonbahar döneminde çiftçimiz maliyetleri karşılayarak üretimine devam etsin. Hasat döneminde biz son 3 senedir ve genel anlamda da son 20 senedir çiftçimizi hiç üzmediğimiz gibi bu sene de hiç üzmeyeceğiz. Maliyet ne olursa olsun maliyetini karşılayacak şekilde biz alım fiyatlarımızı buna göre ayarlayacağız ya da piyasa fiyatlarını buna göre ayarlayacağız. O yüzden çiftçimizin üretimle ilgili bir endişesi olmasın” şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, daha sonra dünyaca ünlü Divle obruk peynirinin yapıldığı Ayrancı ilçesine bağlı Üçharman köyüne gitti. Peynirin tadına bakan Pakdemirli, peynirin bekletildiği 36 metre derinliğindeki mağaraya inerek incelemelerde bulundu.Karaman’daki gezi ve incelemelerini geç saatlerde tamamlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kentten ayrıldı.

Bakan Pakdemirli, Karaman’da traktör kullanıp elma hasadı yaptı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sektör temsilcileriyle buluştu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sektör temsilcileriyle buluştu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sektör temsilcileriyle buluştu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sektör temsilcileriyle buluştu