Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin yaptığı ihaleyi kazanan firmanın yetkilisinden, 'yaklaşık maliyeti' fazla yazıp, yapılmamış işlemleri yapılmış gibi göstereceğini söyleyerek 300 bin TL rüşvet istediği öne sürülen öğretim görevlisi MUHAMMED ZEYNİ A......., tutuklandı.


Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde eğitim için gerekli olan makineler, elektronik malzemeler ve tesisat onarımları için ihale yapıldı. İhaleyi kazanan firmanın yetkilisi A.B., polise üniversitede ihaleler için yetkili olan öğretim görevlisi MMUHAMMED ZEYNİ A......'ın kendisinden 300 bin TL rüşvet istediğini söyleyerek, şikayetçi oldu.

A.B.'nin, MUHAMMED ZEYNİ A......'ın kendisine fakülte tarafından yapılan ihalede yapılmayan işlemleri yapılmış gibi gösterip, 'yaklaşık maliyeti' fazla yazacağını söylediğini öne sürmesiyle polis ekipleri çalışma başlattı.

ONGUNHABER EKİBİ İLGİNÇ DETAYLARA ULAŞTI

Önce Ege Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığında İhale Sorumlusu olarak görev yaptığı bilgisine ulaşılan MUHAMMED ZEYNİ A...... halen  Ege Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan, 2002'de CHP'den 2007'de ise AKPARTİ'den Edirne milletvekili seçilmiş, Prof.Dr. Necdet BUDAK,Başkan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın vetosuna rağmen YÖK tarafından 18.10.2017 de Ege Üniversitesi rektörlüğüne Atanmıştı.

 pkk’lı teröristler tarafından katledilen Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğluna ceza yağdıranları kolladığı iddia edilen Sayın Rektör'ün dosyaları yeniden incelemede.

 

 

İzmir Yerel Basınında hakkında bir çok iddia bulunan ve savcılık incelemesine tabi tutulan Rektör hakkında Özellikle İzmir Yarımada gaztetesinin aşağıda belirttiğimiz haber linklerinin üzerine tıklaarak detaylı inceleme yapılabilir.

http://www.yarimadagazetesi.com.tr/haber/necdet-budak/)

  (http://www.yarimadagazetesi.com.tr/ege-universitesi-feto-culerin-donusune-zemin-mi-hazirliyor/6037/ )

( http://www.yarimadagazetesi.com.tr/firat-cakiroglu-nu-pkk-ya-hedef-yapan-bu-sahislarin-odullendirilmesini-kabul-etmiyoruz/5814 )

MEZUN OLMADAN NASIL ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLUNABİLİYOR EY EGE ÜNİVERSİTESİ !?

Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde Öğretim görevlisi olan ve Rüşvet skandalında tutuklanan AK PARTİ'den Milletvekili Adayı Olmuş Bir Genel Merkez Yöneticisi'nin Akrabası ve Türkiye'nin Sağlık Alanında En Köklü Sivil Toplum Kuruluşlarından Birinin İzmir Karşıyaka Yönetiminde İlginç Bir Biçimde Yer Alan Mardin/Midyat doğumlu MUHAMMET ZEYNİ A'...ın Ege Üniversitesi İnternet Sitesindeki Akademik Bilgi Sistemindeki Kayıtlara Göre (Sehven Hata Yok İse) Lisans Öğrenimi Halen Dumlupınar üniversitesi mühendislik Fakültesinde Devam Etmekte...

KAYNAK : EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ MUHAMMET ZEYNİ A'...ın Akademik Bilgiler

LİNK: http://akademik.ege.edu.tr/?q=tr/bilgiler&id=2982

KAYNAK : EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ MUHAMMET ZEYNİ A'...ın Akademik Bilgileri  İNGİLİZCE

LİNK: http://akademik.ege.edu.tr/?q=en/bilgiler&id=2982

Anadoluda Açılan Bazı Yeni Üniversitelerde yada Derleme Toplama Olarak Büyük Üniversitelerin Küçük İl ve İlçelerdeki Yerleşkelerinden Devşirilen Bazı Üniversitelerde FETÖ ve Sonrasında da Bu Tip Vakalar Görülmüştü Biz ONGUN HABER Ekibi Olarak Bu Vakalara Ait belge ve Bilgileri Savcılıkların Talepleri Doğrultusunda Teslim Ettik Yanlız Bir Kopyaları Halen Bizde...

İZMİR YEREL BASINI KONUYA DUYARLI VE ISRARLI YAKLAŞTI AMA GÖZDEN KAÇAN NOKTALAR DA VAR.

Akbelen Ormanları Kamulaştırma Kararı İptal Edildi Akbelen Ormanları Kamulaştırma Kararı İptal Edildi

Haftalardır Ege Üniversitesindeki iddiaları gündeme getiren olayda etkin rol alan İzmir yerel basından Temizeller Gazetesi'nin ısrarlı haberleri sonucunda üniversitede yapı işleri daire başkanlığında görev yaparken mevcut rektör tarafından görevden el çektirilip mühendislik fakültesinde görev verilmişti.  Makine mühendisi MUHAMMED ZEYNİ A....... İzmir emniyet müdürlüğü mali şube ekiplerince görev yaptığı üniversitede öğlen saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Polisle iş birliği yapan A.B. parasının olmadığını söyleyerek istenen rüşveti taksit taksit vereceğini söyledikten sonra teklifi kabul eden MUHAMMED ZEYNİ A....... seri numaraları alınmış 20.000 TL alırken suç üstü yapılarak gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı sulh ceza mahkemesince tutuklandı.

Üniversite içinde geldiği günden itibaren hakkında dedikodular bitmeyen her yaptığı işe şaibe bulaştıran üniversite içerisinde iş yapan ve de ihale almak isteyen müteahhit firmalar ile akşamları içki alemleri yapan makine teknikeri Mustafa YYÜKSELEN ve makine mühendisi (!)  MUHAMMED ZEYNİ A....... Temizeller programı ve Temizeller Gazetesine her hafta konu olmuştu.

Üniversitede idari kadroda görev yapan makine mühendisi Altunkaynak’ın yaptığı işler ve imzaladığı evraklar üniversiteyi denetleyen Sayıştay müfettişlerinin raporlarına da birçok kez konu olmuştu.

MUHAMMED ZEYNİ A........’ın İzmir Bornova’da klima firması sahibi A.B. isimli şahısla geçmiş dönemde de birçok kez iş yaptığı üniversiteden ihale alan K…n firması sahibi A.B. ile beraber samimi oldukları yapılan işlerin teknik kabulünde Zihni Altunkaynak’ın imzası bulunduğu üniversitede görev yapan personel tarafından belirtildi.  (KAYNAK:TEMİZELLER GAZETESİ LİNK:  https://www.temizellergazetesi.com/haber/temizeller-israrla-haber-yapti-o-isim-tutuklandi-2458 )

ONGUN HABER EKİBİ'NİN TAHMİN BİLE EDİLEMEYECEK BAĞLANTILARI VARDIR, İZMİR YEREL BASININA TEŞEKKÜR EDER, BU OLAYIN PEŞİNDE OLDUĞUMUZU KAMUOYUNA BİLDİRİRİZ.