Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a çıktığı noktaya yakın bir konuma dikilen ve Milli Mücadele'nin başlangıcını temsil eden Atatürk Anıtı, 2 kişinin saldırısına uğradı. Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı'nın bulunduğu park alanına araçla giren saldırganlar, halat bağlayarak anıtı yıkmaya çalıştı. Ancak anıtı yıkamayan saldırganlar, daha sonra araçla olay yerinden kaçtı. Emniyet güçlerinin tespit ettiği 2 kişi gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilen, saldırganlar C.R.F. ve B.F. Samsun 1. Sulh Ceza Hakimliğince “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun” kapsamında tutuklandı. 

SALDIRGANLAR SABIKALI ÇIKTI

Atatürk anıtına saldırı düzenleyen kişiler sabıkalı çıktı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada “2 kişi yakalandı. İkisinin de çok fazla suç kaydı var. Bir tanesi ifadesinde o gece alkol aldığını beyan ediyor. Uyuşturucu kullanmadan 11, uyuşturucu ticaretinden 2, kasten yaralamadan 9, taksirle yaralamadan 3, alkollü araç kullanmaktan 2, suç makinesi gibiler” dedi.

ADALET ANITINA SALDIRIDA DA 1 TUTUKLAMA

Son dakika haberine göre, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Adalet Anıtı'nı yaktığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve valiliğin akli dengesinin yerinde olmadığının belirlendiğini açıkladığı Şefik Çelik ile yanında bulunan Y.A. (16), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Şefik Çelik, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Y.A. ise serbest bırakıldı.

Olay, dün gece Uzunköprü Adalet Meydanı'nda yaşandı. Güvenlik kamerası görüntülerine göre, meydandaki Adalet Anıtı'nın yanına gelen ve yüzünü kapatan kişi, polyesterden yapılmış yakıcı maddeyi anıtın ayak bölümüne döküp, ateşe verdikten sonra bölgeden uzaklaştı. Alevler, kısa sürede anıtı sararken, ihbar üzerine gelen itfaiye ekipleri müdahale ederek, söndürdü. Yangın nedeniyle anıtta hasar meydana geldi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Adalet Anıtı'nı yaktığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve valiliğin akli dengesinin yerinde olmadığının belirlendiğini açıkladığı Şefik Çelik ile yanında bulunan Y.A. (16), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Şefik Çelik, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Y.A. ise serbest bırakıldı.

TARİH  11 Haziran 2015 PERŞEMBE, YER: İZMİR GÜNDOĞDU MEYDANI

AŞAĞIDAKİ RESİMLER İNCELENDİĞİNDE GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ANNESİ'NİN ÜZERİNE OTURAN HADSİZLER KİMSENİN TEPKİSİYLE KARŞILAŞMADAN RAHATÇA HAREKET ETMİŞLER. ATATÜRKÇÜ OLDUĞUNU İFADE EDENLER NEREDEYDİ? NEDEN  TEPKİ GÖSTERMEDİLER?

PEKİ BU OLAYLARA KARŞI NEDEN ÖRGÜTLENMİŞ VE TOPLU BİR TEPKİ GÖSTEREMEDİNİZ?

1 Mayıs İşçi Bayramı'nı BDP Propagandasına Çevirdiler ATATÜRKÇÜ OLDUĞUNU İFADE EDENLER NEREDEYDİ? NEDEN  TEPKİ GÖSTERMEDİLER?

DİSK kortejinin Taksim Meydanı'na ulaşmak üzere kullandığı Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan polis kontrol noktasında, kısa süreli arbede yaşandı. Bazı kişilerin bu sırada bariyerleri tekmelediği ve yıkmaya çalıştığı görüldü.

1 Mayıs ta Atatürk heykeline BDP bayrağı  #2

Öte yandan, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çıkarak terör örgütü elebaşının resminin yer aldığı bir bez parçası çıkartan maskeli bir kişi, daha sonra anıttan inerek ayrıldı.

1 Mayıs ta Atatürk heykeline BDP bayrağı  #3

ATATÜRK HEYKELİNİN BOYNUNA BDP FLAMASI, ATATÜRKÇÜ OLDUĞUNU İFADE EDENLER NEREDEYDİ? NEDEN  TEPKİ GÖSTERMEDİLER?

Ayrıca, barikatı aşarak anıta tırmanan bir grup da Atatürk heykelinin boynuna BDP flaması bağladı. Ellerinde parti bayraklarını sallayan ve yüzleri örtülü olan grup, anıttaki heykellerin üzerine oturarak kutlamayı izledi.

TARİH : 03.AĞUSTOS 2012 YER : ALANYA : Antalya'nın Alanya ilçesinde Atatürk Anıtı Üzerine Çıkıp Pantolonlarını Çıkartarak Fotoğraf Çektirdiler.

Alanya'da tatil yapan, Norveç uyruklu S.S.N. ve arkadaşı S.S., geceleyin birlikte çıktıkları İskele Caddesi'nde aşırı alkol aldı. S.S.N. ve S.S., İskele Caddesi'nde alkollü halde bir süre dolaşıp eğlendikten sonra kaldıkları otele dönmek için harekete geçti.

ANITIN ÜSTÜNE ÇIKIP PANTOLONUNU İNDİRİNCE

İskeleden otele doğru yürüdükleri esnada Atatürk Anıtı önüne geldiklerinde S.S.N., sarhoşluun da etkisiyle anıta çıkmaya karar verdi. Ancak anıta çıktıktan sonra poz vermekle yetinmedi, alkolün etkisiyle tuhaf hareketler yapmaya başladı. Son olarak anıtın üstünde pantolonunu indirince S.S.N.'yi gören bir vatandaş, durumu polise bildirdi.İhbar üzerine gelen polis tarafından gözaltına alınan turistler S.S.N. ve S.S., sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Atatürk'e Büyük Saygısızlık!

Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece