Microsoft yaptığı açıklamada Windows Live Messenger’ın 8 Nisan günü dünya genelinde kapatılacağını duyurdu.Yapılan açıklamada 8 Nisan günü kapatılacak Messenger’ın tüm kullanıcısı verisi Skype’a aktarılacak ve bu geçiş yaklaşık bir hafta sürecek. Kullanıcılardan da istenilen 8 Nisan’dan sonra Skype güncelleştirmelerini gerçekleştirmeleri.

Bilgiler Skype'a geçiyor

Microsoft, Windows Live Messenger kullanıcıları ile paylaştığı bilgilendirme mektubunda, Skype’a geçiş süreci ile ilgili önemli bilgilere de yer verdi. Messenger kullanıcılarının listelerinde yer alan kişilerle sohbet etmeye devam edebilmesi için Skype’a güncelleme süreci başladı. Kullanıcılar, Microsoft hesabı ile (Messenger’da oturum açmak için kullanılan ID) oturum açtığında tüm kişilerini Skype listesinde de görebiliyor. Önceden olduğu gibi anlık ileti göndermek ve görüntülü sohbet etmek de elbette Skype ile mümkün.

Windows Live Messenger’ın kullanımdan kaldırılma tarihinden sonra ise kullanıcılar, Messenger’la Windows ve Mac masaüstü bilgisayarlarda oturum açamayacak. Messenger’la oturum açmaya çalışıldığında bir bildirim görüntülenecek ve devam edildiğinde kullanıcılar yine Skype’ı yüklemek ve Messenger’ı otomatik olarak kaldırmak için yükleyici akışına yönlendirilecek.

Teknoloji ile ilgili en güncel haberleri Silikon Vadisi web sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. 

Paralel Hortumun Adresi İş Bankası Paralel Hortumun Adresi İş Bankası

 



Kaynak: http://teknoloji.milliyet.com.tr/microsoft-msn-in-fisini-cekiyor-/internet/haberdetay/15.02.2013/1669271/default.htm



Etiketler: Microsoft , Windows Live