Büyük hack haberlerine, bir yenisi, bu sefer daha farklı bir yerden geldi. Pakistan'da meydana gelen bir olay sonucu, yaklaşık bir hafta boyunca 300 civarı internet sitesine erişim sağlanamadı. 

Experss Tribune'ün haberine göre, Cumartesi gününden başlamak üzere içlerinde Google.com.pk, Microsoft.pk ve Apple.pk'nın da bulunduğu 280'den fazla internet sitesi hack'lendi. Paskistanlı ve Türk hackerların sebebiyet verdiği söylenen saldırırlar yüzünden, Apple, Microsoft ve PayPal gibi internet üzerinden satış yapan sistem sahipleri, uzunca bir süre kapılarını Pakistan'a kapattı. "Google.com.pk" ve diğer hack kurbanı sitelerin ana sayfalarında normalde bulunan görseller yerine, bir köprü üzerinde yürüyen iki tane penguen bulunuyordu. Mesajlardaysa kısaca; "Pakistan çökertildi." ve de "Kankalarım hep yanımda, yanımda olmayan mı var?" şeklinde yazılar bulunuyordu.

Saldırıdan sorumlu olan saldırgansa "KriptekS" isimli takma adı kullanıyor. Hack'lenen sitelerde benzeri mesajlar bulunduğu için, saldırının sebebi henüz bilinmiyor. Bilinen tek şey, Zone-h'nin raporlarınına göre aynı kullanıcı ismine sahip hackerın daha önce de çok sayıda saldırıda bulunmuş olması.

Resimlerle: Tarihteki en inanılmaz hack'leme girişimleri!


 

MHP'den Paralel Örgüte Açık Destek! MHP'den Paralel Örgüte Açık Destek!


Kaynak: http://teknoloji.milliyet.com.tr/hepsi-birden-hack-lendi-/internet/haberdetay/28.11.2012/1634221/default.htm



Etiketler: Pakistan , Penguen , Google , Microsoft , Apple , internet , Pakistan'da