Güneş Sigorta, Türkiye’de ilk kez uygulanan ‘Facebook Sigorta’sı ile site kullanıcılarının ‘hesabım tanımadığım kişilerin eline geçer, anılarım kaybolursa’ endişesine son vermeyi amaçlıyor. Yapılan açıklamaya göre, uygulamaya katılanlar hesaplarını 1 yıl boyunca ücretsiz olarak Güneş Sigorta güvencesi altına alabilecek.
Uygulama ile Facebook kullanıcılarına hesaplarını, üye oldukları ilk gün itibariyle arşivlenerek koruma imkanı sunuluyor. Kullanıcılar ayrıca, Güneş Sigorta Facebook Sigortası’na ait bir de sertifikaya sahip oluyor. Uygulamaya, Güneş Sigorta’nın internet sayfasının yanı sıra www.facebooksigortam.com adresinden de ulaşılabiliyor.

‘Eğlence ile güven’
Türkiye’de 32 milyon Facebook kullanıcısı olduğunu ve bu rakamla dünya sıralamasında 7. sırada olduğunu belirten Güneş Sigorta Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Tan Facebook uygulamasıyla ilgili şunları söyledi:
“Sosyal ağlar artık hemen hemen herkesin günlük hayatının ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Yaşamımızın en özel anlarını bu ağlar aracılığı ile sevdiklerimizle paylaşıyoruz. Bu da hepimizde, hesabımızın tanımadığımız kişilerce ele geçirilmesi ve o güne kadar yapmış olduğumuz tüm paylaşımlarımızın yani anılarımızın kaybolması ihtimaline karşı bir korku yaratıyor. Bu nedenle Güneş Sigorta olarak, Facebook kullanıcılarına özel, hem hesaplarını güvence altına alabilecekleri hem de eğlenceyi yaşayabilecekleri bir uygulama geliştirdik. Uygulamamız, hesabın ele geçirilmesini engelleyemiyor ancak, böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında kullanıcılara anılarına yeniden kavuşma imkanı sunuyor.”

Anılara özel video

Paralel Hortumun Adresi İş Bankası Paralel Hortumun Adresi İş Bankası

Veriler nasıl saklanacak?
Güneş Sigorta’dan yapılan açıklamaya göre, uygulama Facebook profillerinin ele geçirilmesini engelleyemiyor ancak, böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında kullanıcılara anılarına yeniden kavuşma imkanı sunuyor. Açıklamada şöyle denildi:
“Uygulamaya katılan kullanıcıların profillerine ait içerikler, sosyal medya ajansımızın sunucuları üzerinde saklanacak. Uygulamaya katılanlar, süreç tamamlandığında bir dijital arşive sahip olacaklar. Profilini kaybeden kullanıcılar ise bilgilerine, e-mail adreslerini girerek yaratacakları tek kullanımlık PIN ile facebooksigortam.com üzerinden erişebilecekler. Bilgilerin en güvenli şekilde saklanabilmesi için veriler, SSL sertifikalı sunucularda tutulacak ve hem veritabanı hem de dosyalar yedekli şekilde barındırılacak.”



Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/gunes-facebook-u-sigortaladi/ekonomi/ekonomidetay/08.01.2013/1652626/default.htm