Haftalık Teknoloji Haberleri - 12.04.2013

1-Facebook Slayt Virüsüne Dikkat!

Facebook üzerinde geçtiğimiz günlerde yayılmaya başlayan bir virüs çok sayıda Türk kullanıcının canını sıkmakta. “Slayt Gösterisi” başlıklı bir ileti yoluyla bulaşan virüs tarayıcı anasayfanızı ve arama motorunuzu değiştirmekte ve normal yollarla kaldırılması mümkün olmamakta.

 

2-Google İnsan Ticaretine Karşı Savaşacak

Arama motoru devi Google dünya genelindeki insan ticareti mağdurlarına yardım etmek için kolları sıvadı. Bu iş için özel bir altyapı kuracak firma dünya çapındaki yardım noktalarını bu altyapı ile birleştirmeyi planlıyor. 

3- Samsung, Yeni Akıllı Telefonu Galaxy Win'i Duyurdu

Samsung, Galaxy Win isimli Galayx S3'ün tasarımına oldukça benzeyen yeni bir akıllı telefonu duyurdu. 4.7 inç büyüklüğünde ekranı bulunan cihazın orta ve üst seviye aralığında kalan özellikleri bulunuyor.

4- Samsung, Galaxy Mega 5.8 ve Galaxy Mega 6.3'ü Resmen Duyurdu

Samsung, Galayx Note 2'den bile büyük boyutlara sahip iki yeni telefon tanıttı. Galayx Mega 6.3 ve Galaxy Mega 5.8 isimlerini taşıyan cihazlar akıllı telefonla tablet arasında kalan boyutlara sahipler. Mayıs ayında satışa çıkacağı açıklanan cihazlar dört çekirdekli işlemciye ve 8 MP değerinde kameraya sahipler.

5 - Google Play, Kalitesiz 60 Bin Uygulamayı Mağazadan Sildi!

Google, Google Play isimli popüler oyun ve uygulama mağazası üzerinde yer alan 60 binin üzerinde kalitesiz içeriği kaldırdı. Söz konusu içerikler kullanıcılar tarafından şikayet edilen ve puan ortalamaları oldukça düşük oyunlardan ve uygulamalardan oluşuyor.

6- Anonymous İsrail'e Ciddi Bir Saldırı Düzenledi

Anonymous geçtiğimiz günlerde dünyanın farklı yerlerinden hacker grupları ile birlikte İsrail'e ciddi bir siber saldırı düzenledi. Anonymous saldırının 3 milyar dolar maddi zarara yol açtığını açıklarken İsrail hükümetinden yetkililer saldırının ciddi bir zarara yol açmadığı iddiasında.

7- Vine Uygulamasına Rakip Geldi

Videoları basit animasyonlu GIF'lere dönüştüren Cinemagram uygulaması, dün Android telefonlar ve tabletler için indirilmek üzere Google Play Mağazası'ndaki yerini aldı. Videoyu tek ve hareketsiz parçalara bölerek sadece bir kısmına hareket katan uygulama, Vine'a rakip bir uygulama niteliğinde.

8- Doodle 4 Google Yarışmasında Halk Oylaması Başladı

Ceza Tevkifevleri Paralel Firar Merkezi Ceza Tevkifevleri Paralel Firar Merkezi

Google tarafından düzenlenen ve sadece ilköğretim öğrencilerinin katıldığı “Türkiye'nin Harikaları” temalı Doodle yarışmasında, finale kalan Doodle tasarımları belirlenerek oylamaya sunuldu. 12 Nisan günü sona erecek oylamada birinci seçilen Doodle, bir gün boyunca Google logosu olarak kullanılacak.

9- WhatsApp Google'a Satılmayacak

Geçtiğimiz hafta içerisinde Google tarafından 1 milyar dolara satın alınması gündeme gelen popüler mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp tarafından gelen açıklamayla durum netlik kazandı. Google ile herhangi bir şekilde görüşme içerisinde olmadıklarını ve WhatsApp'ın kesinlikle Google'a satılmayacağı net bir şekilde dile getirilen şirket dedikodulara açıklık getirmiş oldu.

10- Samsung Galaxy, iPhone'dan Daha Kolay Kullanılıyor

Siegal+Gale'ın tüketiciler için hazırladığı anket sonuçlarına göre Apple marka olarak daha sıcak karşılanırken ürün bazına inildiğinde Samsung Galaxy serisinin çok daha kullanıcı dostu olduğu ortaya çıktı.

11 - Ekran Kartlarında Yüzde 15 Fiyat Artışı Bekleniyor

DDR3 bellek modüllerinde talebe bağlı olarak artan fiyatlar nedeniyle ekran kartlarının da yüzde 10 ila 15 fiyat artışı yaşaması bekleniyor. Bu artışın ancak promosyonlar ve ürün yayma faaliyetleri için düzenlenen kampanyalar ile düşürülebileceği bekleniyor.

12- Asus'un Yeni Tableti MeMo Pad 7 Satışa Sunuldu

Özellikle uygun fiyata Android tablet sahibi olmak isteyen kullanıcılar düşünülerek uzun süredir Asus tarafından geliştirilen MeMo Pad 7 piyasaya sürüldü. Amerika'da 150 dolar gibi uygun bir fiyat etiketiyle satışa sunulan cihaz kullanıcılar tarafından daha ilk gününde büyük bir ilgi gördü.

13- Anonymous Bu Sefer Kuzey Kore'yi Hackledi

ABD dahil pek çok ülkenin devlet kurumlarını hacklemekle suçlanan Anonymous, bu sefer de nükleer programı ve halkına karşı tutumu nedeniyle Kuzey Kore'nin devlete bağlı web sitelerini hacklediğini duyurdu.

14- Apple ve Yahoo Neyin Peşinde?

Yeni ortaya atılan haberlere göre Apple ve Yahoo! iOS deneyimini yeni veri servisleriyle geliştirmek ve Siri entegrasyonu için yeni yollar bulmak üzerine görüşmelere başladı. Şu an için öne çıkan konular arasında Yahoo News, Yahoo Sports ve diğer Yahoo servislerinin iOS uygulamaları içerisinde Siri entegrasyonuyla birlikte yüklü olarak gelmesi yer almakta.

15- Türkiye'de İnternet 20 Yaşına Girdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren yaptığı bir açıklamayla Türkiye'de internetin 20'nci yaşına girdiğini ve bu kapsamda 8-21 Nisan tarihleri arasında İnternet Haftası etkinliklerinin düzenleneceğini belirtti. Özeren bu yıl 16'ncı kez düzenlenecek internet haftası etkinliklerinde internet farkındalığının oluşturulmasına yönelik birçok projenin başlatılacağından da bahsetti.




Kaynak: http://teknoloji.milliyet.com.tr/facebook-slayt-virusune-dikkat-/tamindir/haberdetay/03.06.2013/1718030/default.htm



Etiketler: ABD , Türkiye , anket , Facebook , hacker , Apple , Amerika , arama motoru , teknoloji , nükleer , dolar , Kesinlikle , Marka , Android , Türkiye'nin , Oyun , Finale , benzeyen , sadece , 2013