Paralel Hortumun Adresi İş Bankası Paralel Hortumun Adresi İş Bankası
Paralel Yapı'nın finans kaynaklarından olan İzmir'deki ŞİFA ve BAŞKENT Üniversitesi'ne bağlı 10 hastane, YÖK'ün kararıyla kapatıldı.





Polis eşliğinde hastanelere giden İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, söz konusu kurumların 3 gün içinde kapatılacağına dair tebligatı yetkililere bildirdi.      
                                                                               
YÖK İNCELEME BAŞLATMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde Şifa Üniversitesi’ne düzenlenen operasyonda, tıp eğitimi amaçlı kurulduğu ileri sürülen hastanelerde, ruhsatsız sağlık hizmeti verildiği tespit edilmişti. Polis, Sağlık Bakanlığı’nın denetiminden “Biz eğitim kuruluşuyuz, siz denetleyemezsiniz” diyerek kaçan bu hastaneleri, YÖK’e bildirmişti. Hastanelerin lisans ve uzmanlık öğrencilerinin eğitimine yönelik olmadığını, yalnızca sağlık hizmeti sunduğunu belirleyen YÖK, kapatılmalarını istemişti.
Amacı dışında yaklaşık 5 yıldır faaliyet gösteren bu hastanelerden, terör örgütü FETÖ’ye milyonlarca lira gelir elde edildiği belirlenmişti. 

Şifa Üniversitesi Hastanesi Basmane
Şifa Üniversitesi Hastanesi Gaziemir
Şifa Üniversitesi Hastanesi Göztepe
Şifa Üniversitesi Hastanesi Buca Sağlık Eğiti Kampüsü
Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi
Şifa Üniversitesi Hastanesi Üçyol Polikliniği
Şifa Üniversitesi Hastanesi Menderes Polikliniği
Şifa Üniversitesi Hastanesi Balçova Palmiye Polikliniği
Şifa Üniversitesi Hastanesi Kaya Termal Fizik Tedavi Rehabilitasyon Ünitesi.
Şifa Üniversitesi'ne bağlı hastaneler için giden tebligat, Başkent Üniversitesi'ne bağlı Zübeyde Hanım Hastanesi'ne de gitti. 

İŞTE O TEBLİGAT: