Ordu, Altınordu ilçesinde 'da bale öğrencisi Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç'le ilgili tuhaf bir gelişme yaşandı. Arduç, güvenlik gerekçesiyle Şırnak Cezaevine nakledilmişti. Azgın katil nakledilmek üzere yola çıkarıldığı Şırnak Cezaevini kabul etmeyince araç Van’a yönlendirildi.


Ceren Özdemir’i evinin önünde bıçaklayarak öldüren ve çıkarıldığı mahkeme tarafından “canavarca hisle adam öldürmek ve iki polisi yaralamak" suçlarından tutuklanarak Perşembe Efirli F Tipi Cezaevine gönderilen Özgür Arduç, geceyi tek kişilik hücrede geçirdi. Özgür Arduç, güvenlik gerekçesiyle sabahın erken saatlerinde kara yolu ile Şırnak Cezaevine götürülmek üzere yola çıkarıldı.


Ordu'nun Altınordu ilçesinde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Özgür Arduç'un eşkalinin, iş yerleri ve kamu kurumlarındaki 120'den fazla güvenlik kamerasına ait kayıtların incelenmesi sonucu tespit edildiği belirtildi.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir'in 3 Aralık Salı günü öldürülmesinin ardından güvenlik güçleri, kamera kayıtlarının incelenmesi, teknik ve analiz çalışmaları neticesinde zanlı Arduç'u yakaladı. 

CEZA TEVKİFEVLERİ VE EGM DE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI, C.T.E. YÖNETİMİ TOPUN AĞZINDA
İfadesinde pişman değilim diyen azgın katilin neden bırakıldığı soruru Adalet Bakanlığını harekete geçirdi. Bakan Abdülhamit Gül Ceren Özdemir cinayeti ile ilgili yaptığı açıklamada ''Türkiye'deki açık ve kapalı cezaevi uygulamaları yeni değildir. Elbette ki ihtiyaç olan tüm çalışmalar mutlaka yapılmalıdır.Bu konuyla ilgili Adalet Bakanlığı olarak da idari yönden bir soruşturma başlatılmıştır'' dedi.

Zanlının 1 Aralık'ta Ordu Efirli E Tipi Cezaevinden firar ettiği ve geceyi bölgeye yakın elma bahçesinde geçirdiği öğrenildi. Şüphelinin 2 Aralık'ta ilçe merkezine geldiği ve alışveriş merkezlerinden hırsızlık yaptığı, özel güvenlik görevlileri nedeniyle bazı hırsızlık girişimlerinde başarılı olamadığı belirtildi. 

Zanlı Özgür Arduç'un cinayetin ardından gece inşaatta saklandığı ortaya çıktı.Günün aydınlanmasıyla acıkan Arduç'un ilçe merkezinde lokanta aradığı ve çay ocaklarında vakit geçirdiği tespit edildi. 

Ceren Özdemir'in katil zanlısı Arduç'un eşkali polis ekiplerinin titiz çalışmasıyla belirlendi. Özdemir ile daha önce hiç diyaloğu olmayan ve kentte yakın akrabası bulunmayan katil zanlısının işlediği cinayet, iş yeri ve kamu kurumlarındaki güvenlik kameralarına ait kayıtlar incelenerek aydınlatıldı.

BUNU BAŞARI OLARAK KİMSE YUTTURMAYA ÇALIŞMASIN (Polis Zanlıyı Yaklaşık 20 Saatte Yakaladı) 

Duyarlı bir vatandaşın, şüphelinin duvarın üzerinden atlayarak kaçtığını gördüğü ihbarını değerlendiren ekipler, güvenlik kamerası kaydından Arduç'un eşkalini tespit etti.Ekipler, Ceren Özdemir'in bale eğitimi verdiği kursun bulunduğu noktadan itibaren 4 kilometre boyunca çevredeki iş yerleri ve kamu kurumlarındaki güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüleri inceleyerek Arduç'un net görüntüsüne ulaştı.Polis, cinayetin ardından alan çalışması yaparak zanlıyı yaklaşık 20 saatte yakaladı. 

VATANDAŞIN DUYARLILIĞI SAYESİNDE İANET ŞEREF..Z YAKALANDI
Üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in öldürüldüğünü öğrenen birçok iş yeri sahibinin cinayet gecesi ve ertesi gün polise yardımcı olmak amacıyla yoğun çaba gösterdiği öğrenildi. 

Bazı duyarlı vatandaşların gece yarısı iş yerlerine giderek polise güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüleri teslim ettiği belirtildi. Cinayetin ardından kentteki tüm polislerin izinlerinin iptal edildiği, asayiş, istihbarat ve siber suçlarla mücadele ekiplerinin konuyla ilgili aralıksız çalışma sürdürdüğü kaydedildi.

Şeref..z,Lanet,Katil Özgür Arduç'un konulacağı cezaevinde fazla yaşamaması vatandaşın beklentisi haline geldi.

CHP HER ZAMANKİ GİBİ KOMİK VE ANLAŞILMAZ

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Ceren Özdemir'in evinin önünde bir cezaevi firarisi tarafından bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili olarak sosyal medyada yapılan "İdam isteriz" yorumları üzerinden sistem eleştirisinde bulundu. Katilin daha önce çocuk öldürdüğünü ve 12 tane suç sabıkasının olduğunu hatırlatarak, "Benim Ergenekon’dan kaldığım kadar cezaevinde kalmamış" diyen Çapan, "İdam olsa devleti yönetenler beni idam eder, katil yine çarşı iznine çıkar" diye yazdı.

20 yaşındaki balerin olan Ceren Özdemir, açık cevaevinden daha önce de iki kez firar eden bir zanlı tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Özdemir'in öldürülmesi, İfadesinde, "Fırsatım olsaydı katliam yapacaktım. Çıkınca yine insan öldüreceğim" diyen katilin nasıl açık cezaevine geçişinin yapıldığı ve daha önce iki kez firar etmesine karşın nasıl bir kez daha dışarıya çıkmasına izin verildiği sorularını gündeme getirdi. Adalet Bakanı Soylu, 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında cezaevlerinde oluşan doluluk oranıyla birlikte açık cezaevlerine ayrılma koşullarının genişletildiğini hatırlatarak, bir süredir bu koşulların yeniden düzenlenmesi için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Şehitlerin İsimleri ve Memleketleri Belli Oldu! Şehitlerin İsimleri ve Memleketleri Belli Oldu!

MAKSADINIZ ÜZÜM YEMEK Mİ,BAĞCIYI DÖVMEK Mİ GÜRBÜZ BEY!?

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüs Çapan da Ceren Özdemir'i canice öldüren katile karşı sosyal medyada idam cezası isteyen paylaşımlara yanıt verdi.  Çapan şunları yazdı:

"Ceren Özdemir’in katili için 'idam olsaydı böyle olmazdı, idam isteriz' vb. yorumlar görüyorum. Herif çocuk öldürmüş, 12 tane sabıkası var, hırsız, benim Ergenekon’dan kaldığım kadar cezaevinde kalmamış. İdam olsa devleti yönetenler beni idam eder, katil yine çarşı iznine çıkar."