Aksaray Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Zehra Zülal Atalay Laçin'in doçentlik belgesi sahte çıkmış, soruşturma kapsamında da tutuklanmıştı. Atalay'ın CHP'de de görev aldığı, daha sonra da kürt ırkçılığını öven, ayrılıkçı çalışma ve söylemlerinden dolayı görevinde son verildiği ve CHP' ne karşı suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Aksaray Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Zehra Zulal Atalay Laçin'in diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı. Gazeteci Nevşin Mengü'nün gündeme getirdiği iddia sonrasında Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Genel Sekreteri Abdulkerim Çalışkan, Zehra Zulal Atalay Laçin'in doçentlik belgesinin sahte olduğunu tespit ettiklerini ve Aksaray Üniversitesi'ne atamasının iptal edildiğini açıkladı. İşte, Zehra Zulal Atalay Laçin biyografisi...

Zehra Zulal Atalay Laçin'in kariyeri, kamuoyunda gündem oldu. Gazeteci Nevşin Mengü, Aksaray Üniversitesi'nde görevli akademisyenin doçentlik belgesinin sahte olduğunu iddia etmişti. Zehra Zulal Atalay Laçin ise yaptığı açıklamayla medyada hakkında yer alan iddiaları yalanlamıştı. Aksaray Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, iddia doğrulanırken sahte akademisyen 'dolandırıcılık' ve 'evrakta sahtecilik' suçlarından gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alındıktan sonra tutuklanan Zehra Zulal Atalay Laçin'in akademik kariyeri hakkında soruşturma başlatıldı.

ZEHRA ZULAL ATALAY LAÇİN HAKKINDA ÇOK DAHA FAZLA BİLGİMİZ VAR AMA HUKUK'A SAYGIMIZ DA VAR.

Aksaray Üniversitesi'nin akademisyen kadrosuna Temmuz 2021 tarihinde dahil olan Zehra Zulal Atalay Laçin'in doçentlik belgesinin sahte olduğu tespit edilirken ataması da durduruldu.

Zehra Zulal Atalay Laçin'in akademisyen kadrosuna 'Ankara'dan tavsiyeyle mi atandı?' sorusu soruldu ve birçok sosyal medya kullanıcısın araştırmaları sonucu Zehra Zulal Atalay Laçin'in birçok akademik belgesinin yanlış bilgiler içerdiği tespit edildi.

Sahte evraklar ve beyanlar ile Zehra Zulal Atalay Laçin'in Aksaray Üniversitesi'ne dahil olduğu tartışmaları Aksaray Üniversitesi tarafından da doğrulandı.

Peş Peşe Depremler Korkuya Sebep Oldu Peş Peşe Depremler Korkuya Sebep Oldu

Zehra Zulal Atalay Laçin'in sahte diplomayla Aksaray Üniversitesi'ne atanmasını ortaya çıkaran gazeteci Nevşin Mengü, Twitter hesabından şunları yazdı:

"Aksaray Üniversitesi'ne gelen yeni bir akademisyen diğer akademisyenlerin dikkatini çekti. Üniversite'de Ankara'dan 'yukarından' bir tavsiyeyle atandığı söylenen Zehra Zulal Atalay Laçin.

Atalay, CV'sinde ODTÜ mezunu olduğu beyan etmiş, 2006 yılına ait diplomasında Ahmet Acar'ın imzası var, ancak 2006'da Ahmet Acar rektör değil. Atalay o dönemde başka bir isimle falan okuduğunu söylüyor. Gariplikler bununla sınırlı değil.

Doktorasını ODTÜ'ye yaptığını tez danışmanının da İhsan Dağı olduğunu söylüyor. İhsan Dağı böyle bir kişiyi tanımıyor. YÖK Ulusal Tez Merkezi ve ODTÜ'nün tez arşivinde Zulal Hanım'a ait bir tez yok.

Üstelik Zulal Hanım'ın üniversiteye sunduğu CV'de beyan ettiği doktora tez başlığı Profesör Doktor Ferhat Pirinççi'nin doktora tezine ait.

Zulal Hanım yüksek lisans eğitimini Manchester Üniversitesi'nde Dr. Andreja Zevnik danışmanlığında hazırladığı tez ile 2000 yılında tamamladığını beyan etmiş. Halbuki Dr. Andreja Zevnik 2011 yılında doktora eğitimini tamamlamış. Dolayısıyla bu bilgi de yanlış.

Zulal Hanım'ın CV'de beyan ettiği akademik çalışmalar gerçekte Zeynep Atalay isimli akademisyene ait. Zulal Atalay isimli kişinin Google Scholar sayfasına göz attığınız taktirde gerçekte Zeynep Atalay'a ait olan makaleleri kendi makaleleri gibi paylaştığını görüyorsunuz.

LİNK: https://scholar.google.com/citations?user=jt3u-cUAAAAJ&hl=tr

CHP’DE DIŞ BAĞLANTILAR UZMANI OLARAK VAZİFE ALDI

Öte yandan Laçin’in, doçentlik evrakının olmamasının yanı sıra CHP’de Dış Münasebetler Uzmanı olarak misyon aldığı ve ‘2011-2012 Sot International’ toplantılarına CHP heyetleri ile katıldığı ortaya çıktı.Kürt ırkçılığını öven, ayrılıkçı çalışma ve söylemlerinden dolayı görevinde son verildiği ve CHP' ne karşı suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

BİR ÜNİVERSİTE'NİN REKTÖRLÜĞÜ BU KADAR "KÖR" OLABİLİRMİ?

Laçin 2019’da subay ve astsubay yetiştiren bir fakülte niteliğindeki Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’ne de aynı belgelerle başvuru yapmış. Jandarma Kurulu, Laçin’in başvurusunu ret edip savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.

Zulal Atalay Laçin, 28 Eylül’de Aksaray Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde ‘Doçent’ unvanıyla göreve başladı. Ancak bir süre sonra dosyasındaki doçentlik belgesinin sahte olduğu belirlendi ve üniversite ile ilişiği kesildi. Laçin daha sonra gözaltına alınarak ‘evrakta sahtecilik’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla tutuklandı.

Laçin göreve başladıktan sonra bölümdeki diğer hocalar “Hayırlı olsun” ziyaretine geldi. Ancak sohbet sırasında hocalar Zulal Atalay Laçin’in anlatımlarından, üslubundan ve bazı detaylardaki çelişkilerden şüphelendi. Sohbet sırasında doçentlik jürisinde kimlerin olduğu sorulan Laçin “Hatırlamıyorum” diye cevap verince diğer hocaların şüphesi daha da arttı. Şüphelenen hocalar, durumu dekanlığa bildirdi. Ardından yapılan incelemede, YÖK ve Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) ile yapılan yazışmalarda doçentlik belgesinin gerçek olmadığı anlaşıldı. 22 Ekim’de de Laçin’in üniversite ile ilişiği kesildi ve hakkında soruşturma başlatıldı.

Yapılan ilk incelemeye göre Laçin üniversiteyle ilgili prosedürlere uygun olarak ‘noter onaylı’ Doçentlik Belgesi verdi. Yine ilgili prosedüre göre dosyasındaki makale ve diğer çalışmalar da üç ayrı üniversiteye gönderilerek incelenmeleri istendi. Çalışmaları inceleyen kurullardan ‘olumlu’ raporu gelince de Laçin göreve başladı. Ancak Laçin’in noterden onaylatarak üniversiteye verdiği doçentlik belgesinin aslı ÜAK kayıtlarında bulunmuyor. Savcılık öncelikle bu belgenin nasıl düzenlendiğini araştırıyor.

SAHTE EVRAKLARLA JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSNE BAŞVURMUŞ

Zulal Atalay Laçin 2019’da subay ve astsubay yetiştiren bir fakülte niteliğindeki Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’ne de aynı belgelerle başvuru yaptı. Ancak çeşitli rütbelerdeki jandarma subaylarından oluşan Bilim Kurulu, Laçin’in dosyasından şüphelendi. Dosyadaki makalelerin kimi çok kaliteli kimi ise çok vasattı. Aradaki ‘uçurum’, kurul başkanı Doçent Dr. Albay Cenker Korhan Demir’in dikkatini çekti. Albay ayrıca uluslararası ilişkiler doçentiydi. Ne o ne de arkadaşları başvuru sahibi hocanın adını hiç duymamışlardı. Şüpheleri artınca araştırma derinleşti. Laçin oraya da noter onaylı doçentlik belgesi sunmuştu. Belgenin aslı talep edilince aslını ibraz edemedi. Ardından Jandarma Kurulu, Laçin’in başvurusunu reddetti ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AŞAĞIDAKİ PAYLAŞIMLAR VE RESİMLER ZEHRA ZUHAL ATALAY'A AİT DEĞİLMİ LÜTFEN CEVAP HAKKINI KULLANSIN ZEHRA ZUHAL ATALAY 

LİNK: https://www./turkish/interview/15032018

SÖZDE BAĞIMSIZ k....tan HARİTASI ÖNÜNDE POZ VEREN SEN DEĞİLMİSİN? AÇIKLA BUNU...

Ortadoğu Kalkınma ve İşbirliği Derneği - OKİD Başkanı'ndan Erbil Valisi'ne  Ziyaret

Taşra Üniversitelerinde neler oluyor? Taşra Üniversitelerinde okuyan öğrenci ve çalışan akademisyen arkadaşlar bize ulaşın. Benzer vakalarla karşılaşıyor musunuz?" Benzer bir çok vaka ile ilgili bazı belge ve delilleri ADLİ KURUMLAR VE YÖNETİCİLERİ ve TÜRK İSTİHBARATI ile paylaştık.

Böylesi durumları sitemizin iletişim kısmına İHBAR etmekten çekinmeyin hakkınızda hiç bir bilgi hiç bir şekil ve şatta paylaşılmayacaktır.

ZEHRA ZULAL ATALAY LAÇİN DİPLOMASI SAHTE Mİ?

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Genel Sekreteri Abdulkerim Çalışkan da bu iddialar sonrası bir açıklama yaparak: "Bu kişi üç aydır inceleme altındaydı. Bugün itibariyle Aksaray Üniversitesi, Atalay'ın atamasını iptal etti. ÜAK, Atalay'ın doçentlik belgesinin olmadığını tespit etti" dedi.

Zehra Zulal Atalay Laçin'in doçentlik belgesinin olmamasının yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanıyla baş başa görüşmüş. Anadolu Ajansı'nın haber kupürlerinde de kendisinden bu konuda bahsedildiği görülebiliyor.

Hakkındaki evrak sahteciliği iddiaları ile gündeme gelen Zehra Zulal Atalay Laçin, avukatı aracılığıyla iddialara dönük açıklamalarda bulundu. Avukatı, haberi yapanlar hakkında dava açılacağını söyledi.

Aksaray Üniversitesi'nin duyurusunun ardından avukat Zehra Zulal Atalay Laçin'in avukatı Ayşenaz Çimen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Zulal Atalay Laçin'in kendisine ulaştığını ve akademik kariyerine ilişkin belgeleri kendisine gönderdiğini söyledi.

Zehra Zulal Atalay Laçin'in haberi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Çimen paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Basın açıklamasının tamamını okuyabilirsiniz;