Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde PKK'lı teröristlerin havan mermisi ile düzenlediği saldırıda Piyade Teğmen Harun Arslan ve Uzman Çavuş Gökhan Kılınç şehit oldu.

Kılınç’ın şehadet haberi Karaman’da Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kader 2 Sitesi A Blok’ta oturan eşi Hatice Kılınç’a Vali Mehmet Alpaslan Işık ve askeri heyet tarafından verildi.

23. Piyade Tümen Komutanlığındaki ilk törende, şehit piyade Teğmen Harun Arslan ve şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kılınç’ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehitlerin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Şehit Arslan ve Kılınç’ın naaşları, helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında ambulansa kadar taşındı. Şehitlerin cenazesi, daha sonra ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü. Şehitlerden Arslan’ın cenazesi Ağrı’ya, Kılınç’ınki de Mersin’e yollandı. 

Törene Şırnak Vali Vekili Tunahan Efendioğlu, 23 Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur ve silah arkadaşları katıldı.

Uzman Çavuş Kılınç'ın şehadet haberini, Mersin'in Mut ilçesi Gençali Mahallesi'ndeki babasına Kaymakam Muammer Köken, Belediye Başkanı Volkan Şeker ve askeri heyet haber verdi. Acı haberi alan baba Cemal Kılınç, gözyaşlarına boğuldu, fenalık geçirdi. Baba Kılınç'a hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Şehidin baba evi ve sokağına Türk bayrakları asılırken, yakınları da taziye için evine akın etti.

Binaya dev Türk bayrağı asıldı. Acı haberi alan şehidimizin eşi Hatice Kılınç, bir süre sonra 1.5 ve 4 yaşındaki çocuklarıyla birlikte valiliğin tahsis ettiği araçla memleketleri Mersin’in Mut ilçesine gitmek üzere Karaman’dan ayrıldı. Şehit eşi ve çocuklarının bulunduğu araca polis ve sağlık ekibi de eşlik etti. Şehit Kılınç'ın cenazesinin bugün yapılacak törenle Mut ilçesinde toprağa verileceği aktarıldı.

Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece

Saldırıda şehit olan Piyade Teğmen Harun Arslan’ın şehadet haberi Ağrı'da yaşayan ailesine ulaştı. Aileye acı haber, askeri ve sivil görevliler tarafından verildi. Ailenin oturduğu eve Türk bayrağı asılırken, yakınları taziyeye geldi. Kısa süre önce nişan yaptığı öğrenilen Harun Aslan’ın cenazesi Şırnak’ta düzenlenen törenle gece yarısı Ağrı’ya gönderildi. Basına kapalı olarak yapılan karşılama töreninde şehidin naaşı devlet hastanesi morguna konuldu. 

e2.jpg

e3.jpg