Fabrikadaki Rehine Krizi Sona Erdi! Fabrikadaki Rehine Krizi Sona Erdi!

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu gözaltı kararının ardından Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’ye götürüldü.

Güvenlik Şubeden verilen bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın sözlü talimatı ile söz konusu haber nedeniyle Terkoğlu hakkında gözaltı kararı uygulandı.Terkoğlu sabah 9’dan sonra ifadesi alınmak üzere mevcutlu olarak gözaltında tutuluyor.

Odatv'nin kimliğini ortaya çıkardığı 20 Şubat pazar günü Trablus Limanında Türk Gemisine düzenlenen füze saldırısında şehit olan MİT mensubunun, Türkiye'ye çalışan ve iletişim halinde bulunduğu bağlantılarının da tehlikeye girdiği değerlendiriliyor.

Ayrıca Barış Terkoğlu’nun ifadesi, Emniyet Müdürlüğünde direkt Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından Çağlayan Adliyesi’nde de alınabileceği aktarıldı. Savcılığın sözlü talimatı, "mevcutlu getirilmesi" yönünde olduğu öğrenildi.

Kadrosunda emekli İstihbaratçı ve kıdemli asker emeklileri bulunan bir haber ağının böylesi bir detayı gözardı ederek haber yapması vatandaşlar tarafından "iyi niyet ve amaç" taşımayan bir durum olarak dile getirildi.
2937 sayılı Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'na göre, bir MİT mensubunun kimliğini deşifre etmek suçtur.