MİT, PKK’nın Sincar sorumlusu terörist Seyit kod adlı Said Hasan Said'i Sincar 15 Ağustos'ta saat 12.12'de şehir merkezi içinde bulunan eski Sincar pazarı ortasında nokta atışı ile etkisiz hale getirdi.Bayraktar’ın MK-82 yerli akıllı mühimmatla vurduğu araçta, sadece sürücü koltuğunun hedef alındığı görüldü.İmha edilen araçta 6 teröristin bulunduğu,4 teröristin olay yerinde öldüğü diğer 2 kişinin de ağır yaralandığı (hastanede öldüğü) bilgisine ulaşıldı.

pkk'nın çatı yapılanması olan kck'nın Yürütme Konseyi Üyesi de olan Hasan, Irak devleti tarafından da aranıyordu.Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Hasan, örgüte ait silah ve mühimmat sevkiyatları ile Suriye ve Irak arasında örgüt mensuplarının intikallerini organize ediyordu. Irak Başbakanı Mustafa Kâzimî’nin operasyon günü Şengal’i ziyaret etmesi bekleniyordu.

Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece

Öldürülen Teröristler;

YBŞ'nin (Şengal Direniş Birlikleri) sözde komutanı Seyit kod adlı Hasan Said Hasan, Îsa Xwedêda (Said Hasan Said'in Yeğeni ve Koruması) Qasim Simo, Şamir Abbas Berces ve Mirza Ali isimli teröristler olay yerinde,  Hemîd Sadun (Qîran Sîba) ve Xidir Şeref (Pîr Xidir), Rami el-Salim (Ronî) ve Meytem Hıdır Halâf (Serhed Zemar) kaldırılıkları hastanede öldürüldüler. Teröristlere Tedavi ve Yataklık yapan hastanenin sağlık personeli, Elî Reşo Xidir, Sedo Îlyas Reşo, Hecî Xidir ve Muhlise
Sîdar hava operasyonu ile öldürüldüler.

TSK VE MİT OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR 

Mili Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da tespit edilen 10 PKK'lı teröristin, hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Terör örgütü PKK'ya bir ağır darbe daha. Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da tespit edilen 10 PKK'lı terörist düzenlenen hava harekatı ile etkisiz hale getirildi. Nerede olurlarsa olsunlar, teröristlerin inlerini başlarına yıktık, yıkıyoruz ve yıkmaya devam edeceğiz." ifadesi kullanıldı.