TSK  ve MİT envanterinde bulunan SİHA (Silahlı İnsansız Hava Araçları) nın,19 Ağustos’ta saat 14.09’da Qamışlo (Kamışlı) -Haseke (Hasiçi) yolunda bulunan Ali Fero mevkiinde nokta atışları sonucu -ypg komutanlarından üst Düzey terörist Rênas Roj’ kod Selahettin Şehabi ve 4 teröristin öldürüldüğü bilgisine ulaşıldı. Yerli SİHA Bayraktar’ın MK-82 yerli akıllı mühimmatla vurduğu araçta bulunan -ypg ve -ypj'li teröristlerden hepsinin öldüğü kaydedildi.

Bugün  saat 11:26'da Qamışlo (Kamışlı)  Merkezine bağlı Himo köyünde, evinin önünde park halindeki bir otomobili bir Türk SİHA'larınca nokta atış ile imha edildi. Araçta bulunan Kürdistan İşçi Partisi'nin (pkk) bir üst düzey kadrosunun öldürüldüğü bilgisi alındı.

Resim 

Türkiye, Rojava ve Suriye’nin  farklı bölgelerinde Suriye Demokratik Güçleri (sdg)  ve Kürdistan İşçi Partisi'nin (pkk) önde gelen askeri liderlerini hedef alan İHA saldırılarını son  bir hafta içinde artırdı. 

Bölgedeki Askeri ve Sivil İstihbarat ve Medya Kaynaklarınca; son günlerde SİHA’ların bölgede yoğun bir şekilde varlık göstermesi, Türkiye’nin çeşitli yönlerden karadan ilerleyip Rakka’nın kuzeydoğu kırsalında -hsd'nin en büyük kalesi olan Ayn İsa kasabasına saldırı başlatma hazırlığı şeklinde değerlendiriliyor.

Hatay'da 4.1 Büyüklüğünde Deprem Hatay'da 4.1 Büyüklüğünde Deprem

Resim

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), geçtiğimiz cuma günü Tel Temir Askeri Konseyi’ne bağlı Askeri İlişkiler Ofisi’nde -hsd komutanlarının toplantı yaptığı sırada bir Türk SİHA’sının binayı hedef aldığını aktardı.Gözlemevi’ne göre operasyonda 9 -hsd'li terörist öldürüldü.

Bir araba, yol ve ağaç görseli olabilir