Kaza, Ankara’nın Polatlı ilçesinde meydana geldi. İddialara göre, Fatih Mahallesi’nden Ziya Gökalp Caddesi’ne doğru hareket halinde olan Şükrü Yılmaz (66) kontrolündeki 06 DE 6011 plakalı otomobil, hemzemin geçitteki bariyerin çalışmamasından dolayı o sırada ray kontrollerini yapmakta olan trenin altında kaldı.

Yaklaşık 300 metre sürüklenen aracın yolcu mahallinde bulunan ve hayatını kaybeden Alişir Ünal (68), araç içerisinde sıkışırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri Ünal'ı sıkıştığı yerden çıkardı. Şoför Şükrü Yılmaz ise ağır yaralandı. Öte yandan, treni kullanan makinistin ise hafif yaralandığı öğrenildi.

"KAZA ANINDA YOL KESİNLİKLE KAPALI DEĞİLDİ"
Olay anında kaza yapan otomobilin hemen arkasında bulunan görgü tanığı Ahmet Ergenç ise şunları söyledi: “Araç Şehitlik Mahallesi’nden aşağı iniyordu. Arkasındaki araç bendim, Fatih Mahallesi tarafındaki hemzemin geçidin bariyeri kapalı Şehitlik Mahallesi tarafı açıktı. Tren yolu görevlileri kolu indirip kapatıyorlardı. Kontrollü geçiş veriyorlardı ama kaza anında yol kesinlikle kapalı değildi.”

Kazada ölen Ünal'ın cenazesi ise savcılık incelemesinin ardından Ankara Keçiören Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olay hakkındaki adli ve idari tahkikat devam ediyor.

 TCDD,KAZA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

 Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) konuya ilişkin açıklama yayımladı. TCDD’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün saat 11.00 sıralarında Hasanbey’den Temelli’ye giden yük treni Polatlı-İğciler arasında km.478+105’de sesli, ışıklı ikaz sistemleri aktif olan ve kapalı halde bulunan kontrollü hemzemin geçitten geçmeye çalışan 06 DE 6011 nolu plakalı araca çarpmıştır. Kaza sonrasında Savcılık tarafından yapılan testte bariyerlerin muntazam çalıştığı ve herhangi bir arızasının olmadığı tespit edilmiştir. Çarpma sonucu araç içerisinde bulunan 1 kişi vefat etmiş, 1 kişi de yaralı olarak hastaneye sevk edilmiştir. Olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır.”

Şehitlerin İsimleri ve Memleketleri Belli Oldu! Şehitlerin İsimleri ve Memleketleri Belli Oldu!