Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan CHP'li Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve aralarında 2 başkan yardımcısının bulunduğu 11 kişi hakimlikteki sorgusu ardından tutuklandı.

Gündemi takip edenlerin bileceği üzere; Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında CHP'ye gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatılmış, İzmir'e gönderilen 3 milletvekili Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı.  CHP Merkez Yönetim Kurulu 16 Kasım'da Aksoy'u, oy birliğiyle 'kesin ihraç' istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etmişti.  Aksoy ise 18 Kasım'da partisinden istifa ettiğini, görevine devam edeceğini duyurmuştu.

İstifanın ardından Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'zimmet, irtikap, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik' iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı. 20 Kasım'da aralarında Aksoy'un da olduğu 27 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı O.Y. ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi T.F.Ç.'nin de bulunduğu, bu kişilerin hurda satışı işiyle bağlantılı oldukları iddia edilmişti. 

Terör örgütlerinin propagandasını yapmak suçlamasıyla geçtiğimiz günlerde hakkında fezleke hazırlanan CHP'li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında çok sayıda suç duyurusu yapıldığı ortaya çıktı. O suçlamalar arasında "Görevi Kötüye Kullanma" ve "Özel Belgede Sahtecilik" suçları da bulunuyor. Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı, çok sayıda suç duyurusu ile ilgili İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istedi.

BU KADAR DA OLMAZ "10 BİN LİRALIK HUZUR HAKKI"
Aksoy hakkında "Özel Belgede Sahtecilik" suçundan da şikayette bulunuldu. 11 Eylül 2019'da yapılan suç duyurusunda, Aksoy'un belediyeye ait Meta-Su isimli şirkette müdür olarak görev yaptığı, bu görev nedeniyle aylık huzur hakkı adı altında 10 bin lira para aldığı ifade edildi. Konuya ilişkin yapılan haberlerin ardından aldığı parayı Menemen Liseliler Derneği'ne bağışladığını beyan ettiği, bu bağışlara ilişkin geçmişe dönük makbuz kesilerek bağış yapılmış gibi gösterildiği ifade edildi.

TERÖRİSTLERE BELEDİYE İMKANLARIYLA SAHİP ÇIKMA İDİASI

Serdar Aksoy hakkında THKP-C, Devrimci Yol/Gençlik, MLKP, MKP, HKO, TKP/ML, TİKKO ve KP/İÖ’nün propagandasını yapmak suçlamasıyla soruşturma açıldı. Fezlekeye göre Menemen’deki konuşmasıyla Aksoy, örgüt liderlerini meşrulaştırmak suretiyle bu kişileri ve eylemlerini överek destekledi. Aksoy’un bu eyleminin şiddet çağrısı taşıyabileceği ifade edilen fezlekede, bu konuşmanın ifade özgürlüğü kapsamına alınamayacağı vurgulandı. Mahir Çayan’ın kurduğu THKP-C’nin halen faal silahlı örgütlerden olduğuna dikkat çekilen fezlekede, Öğrenci Kollektifleri adlı oluşumun bu örgüt adına hareket ettiği anlatıldı. Konuşmada adı geçen TKP/ML Terör örgütü ve sözde kurucusu olan Tunceli’de çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçirilen İbrahim Kaypakkaya’yı lider olarak kabul eden, MLKP, MKP/HKO, TKP/ML-TİKKO Konferans, KP/İÖ örgütlerinin de örgütsel faaliyetlerine silahlı olarak devam ettiği vurgulandı. Bu kişi ve örgütlerin devletin güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya girdikleri, bu nedenle Aksoy’un meşrulaştırma ve övgü içeren sözlerinin terör ve şiddeti teşvik ettiği anlatıldı.

BİRLEŞMİŞ KİN HAREKETİ HER ZAMAN DEŞİFRE OLUR

15 Temmuz öncesi mart ayında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, TSK’ya sızdırdığı hainlere ‘Kapadokya sakinleri’ diye seslenip ezoterik imgelerle darbe talimatı verirken, küresel terör masası da aynı ay içerisinde tüm marjinal örgütleri ittifak halinde sahaya sürmüş, buna bir de isim koymuştu: Halkların Birleşik Devrim Hareketi.

AKSOY HAKKINDAKİ DİĞER İDDİALAR...
MENEMEN Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere 45 aylığına 37 milyon bedelle 22 çöp kamyonu kiralandı. Araç kiralama ihalesi, iddialara göre araçlar teslim alındıktan 8 gün sonra ve normal koşullarda kamu ihale yasasının doğal afetlerde ve öngörüleme-yen durumlarda yürürlüğe soktuğu Kamu İhale Kanunu'nun 21/B maddesine göre hukuka aykırı bir şekilde yapıldığı öne sürülüyor.

MENEMEN Belediyesi'ndeki 161 ton hur-da, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile ihalesiz olarak Makine Kimya Endüstri'ne ya da bu kurum adına hurda toplamaya yetkili şirkete verilmesi gere-kirken, iddiaya göre Aksoy'un kişisel borcunun ödenmesi karşılığında 21 tırla bir geri kazanım hurda şirketlerine bedelsiz verildi.

MENEMEN Sevgi Yolu Yenileme Projesi'nde yer döşemesi, aydınlatma, taş döşeme işçiliği, peyzaj malzemeleri alımına ilişkin işler ayrı ayrı ihalelerle, bu işlemleri denetlemeye yetkili N.A.B'nin ayrıca ortağı olduğu eşi C.B'nin firmasına verildi.

SERDAR Aksoy, kendisini belediye şirketi Meta-su A.Ş'de şirket müdürü yaparak aylık huzur hakkı adı altında 10 bin lira para aldı. Gazeteye yansıyan haberlerden sonra parayı Menemen Liseliler Derneği'ne bağış-ladığını beyan eden Başkan Aksoy'un bağış yapılmış gibi göstermek için geçmişe dönük makbuz kestirdiği öne sürüldü.

SERDAR Aksoy 19 Ocak 2020'de Mene-men Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleşen CHP İlçe Kongresi'nde, "Biz Kızıldere'de öldürü-len Mahir'iz, Cirid'de Diyarbakır Cezaevi'nde ser verip sır vermeyen İbrahim'iz, 6 Mayıs 1972'de altındaki sehpayı kendisi itekleyip şehit düşen Deniz Gezmiş'iz..." şeklindeki söylemleri ile teröristleri yüceltip, propaganda yaptı.

TUTUKLANANLARIN İSİMLERİ

Serdar Aksoy da dahil olmak üzere 18 şüpheli tutuklama talebi ile Menemen Sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme gece boyunca şüphelilerin ifadelerini aldı. İfadelerin alınmasının ardından mahkeme heyetini kararını açıkladı. Mahkeme Başkan Serdar Aksoy, Kenan Yaşatürk, Mehmet Cin, Teoman Tuna, Gazi Koşum, Mustafa İlhan, Nagihan Karaca, Tarkan Fikrek Çalık, Gamze Yıldız, Gökhan Uzun, Mustafa Çama'nın tutuklanmasına karar verildi. 9 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan Aksoy’un, hakkındaki suçlamaları reddettiği öğrenilirken, araçtan valiziyle inmesi dikkat çekti.

Şehitlerin İsimleri ve Memleketleri Belli Oldu! Şehitlerin İsimleri ve Memleketleri Belli Oldu!